Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Lékaři se svlékli pro dobrou věc: Bez ochranných pomůcek jsme jako nazí!

Autor: jel - 
28. dubna 2020
16:07

Němečtí lékaři zveřejňují nahé fotky, aby upozornili na nedostatek ochranných pomůcek, který mají zdravotníci bojující proti koronaviru v první linii. „Když nám dojde i to málo, co máme, vypadáme takhle,“‎ říká skupina s názvem Blanke Bedenken, která se pomocí petice snaží upozornit vládu na kritický nedostatek ochranných pomůcek.

Petice vznikla 18. dubna a již ji podepsalo více než 1500 lidí, většinou z Německa. Cílem petice je sdělit německému ministerstvu zdravotnictví, že jejich prosby o ochranné pomůcky nebyly vyslyšeny už několik měsíců. Začátkem dubna bylo navíc na letišti v Bangkoku zadrženo letadlo s pomůckami určenými pro Berlín, letadlo však bylo přesměrováno do USA, což rozzuřilo německé lékaře i vládu. „Považujeme to za akt moderního pirátství,“ řekl k tomu berlínský radní pro oblast vnitra Andreas Geisel.

Členové skupiny říkají, že od prvního lednového případu koronaviru v zemi mnoho lékařských klinik, praktických ordinací i pečovatelských domů opakovaně žádalo o ochranné pomůcky, avšak neúspěšně. Tamní firmy, které potřebný materiál vyrábí, sice zvýšily produkci, stále to však ani zdaleka nestačí. 

Protože tento markantní nedostatek trvá už dlouhou dobu, skupina Blanke Bedenken zvolila tento neobvyklý způsob, jak na něj upozornit. Fotografie naznačují, že pro lékaře je jít do práce bez ochranných pomůcek stejné jako jít do práce nahý. „Nahota je symbolem toho, jak zranitelní jsme bez ochrany,“ řekl jeden člen skupiny německému ÄrzteZeitung. 

spania ( 29. dubna 2020 13:04 )

Chlapi by se neměli svlékat,je to hnus...

naidka ( 29. dubna 2020 09:17 )

Ten prostřední sýrovitý vypadá trochu jako Klaus.

gabreta ( 28. dubna 2020 20:47 )

Určitě Německý doktory ocení bužírka Janda z "Evropských hodnot"!!

jiri novotny ( 28. dubna 2020 19:01 )

A že se k nim ještě nepřidal náš doktůrek, který se sice nestal prezidentem, ale vysvlíkal se do senátu.

Kazin ( 28. dubna 2020 17:57 )

Sakra ale to jsou postavy a hle i Kalousek

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa