Módní značka bývalé Posh Spice je údajně ztrátová. V době koronavirové pandemie se multimilionářka musela spolehnout na peníze obyčejných Britů a vyplatit jimi zaměstnance, místo aby sáhla do svých úspor a něco rozdala. Za to schytala ohromnou kritiku i od kolegů z branže. Teď čelí dalšímu problému – žalobě bývalé zaměstnankyně.

Žena jménem Kristina Kubilienová si prací pro návrhářku přivodila syndrom karpálního tunelu a musela být operována. Ze zranění se ale dodnes nevzpamatovala a nemůže vůbec pracovat. Podle ženiny výpovědi, kterou přinesl list The Guardian, byla před zahájením loňského newyorského týdne módy nucena pracovat sedm dní v týdnu 15 hodin denně. A to jen proto, že byla ze všech nejšikovnější.

Právnička Natasha Moyeedová pro The Guardian uvedla, že její klientka neměla během tohoto období žádné pravidelné přestávky a musela se spoléhat na prášky proti bolesti, aby přetrpěla dlouhou směnu. „Milovala svou práci, ale protože v ní byla příliš dobrá, prodloužili jí směny a dostala víc práce.“

„Když jsem ji viděla naposled, stěží dokázala otevřít svou kabelku,“ podtrhla Moyeedová závažnost situace. „Nemůže pracovat a musela podstoupit operaci, aby s rukou mohla vůbec hýbat,“ dodala. K žalobě se majitelka stejnojmenné módní značky prozatím odmítla vyjádřit. Jakou náhradu bude Kubilienová požadovat, není známo.

Fotogalerie
66 fotografií