„Základem je vybrat si takovou podprsenku, díky které se budete cítit pohodlně a sebejistě, ať už jste fanynka košíčků s výztuží, či bez. Jednoduše se zaměřte na modely se širšími ramínky, bez kostic a bez dalších zbytečných rušivých elementů. Jen tak s ní dokážete splynout a dočista zapomenout na to, že vůbec nějakou nosíte,“ říká o Markéta Lojdová z Astratex.cz

S tím souhlasí i Žaneta Ilutanová, profesionální stylistka prádla značky Triola. „Dobře padnoucí podprsenka je něco jako malý zázrak. Dokáže vyčarovat krásný dekolt, prsa jemně vyzvedne do ideální výšky, a zároveň je tak pohodlná, že o ní celý den nevíme,“ tvrdí.

Bolesti zad a povislá ňadra

Větší prsa si oporu zaslouží nezávisle na tom, kde právě jste a co děláte. Jsou totiž mnohem těžší, a tak na ně logicky působí mnohem větší gravitace. Podprsenka jim výrazně ulehčí, a tak vaše poprsí zůstane hezky pevné a kůže nebude povislá,“ radí Lojdová.

Nošením podprsenky se zároveň vyvarujete i bolesti zad. Pokud zvolíte takovou, která má širší ramínka, může dost výrazně ulevit zádům a ramenům – prostě část váhy přebere do svých rukou, respektive košíčků.

Lehká opora je ideál

Dobrou zprávou je, že i velmi pohodlné podprsenky dnes vypadají krásně. Sportovní podprsenku volte jedině s lehkou oporou. Ty s vyšším stupněm opory nejsou vhodné na celodenní nošení. Prsa jsou v nich zbytečně »smáčklá«, tlačí na místa, na která by neměla. To může mít za následek různé zdravotní potíže.

Rada pro korpulentní dámy

Nechcete se vzdát silné opory ani kostic? Na doma tedy můžete zvolit pohodlnější modely, např. ty s flexi kosticemi. „To jsou kostice s flexi zakončením, konkrétně u vnější strany v podpaží. Přizpůsobí se tvaru a pohybu prsou. Netlačí, neotírají se do paží, což bývá u velkých obvodů (u silnějších dam) bolestivý problém,“ radí stylistka Ilutanová.

Rada pro ženy na home office

Podprsenky noste, hlavně když používáte ke komunikaci s kolegy Skype, videokonference atd. Kamery jsou záludné, stačí, abyste se naklonila pro konkrétní složku v rohu na stole, a už může být vidět i to, co sama nechcete.