Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nenechte mě zemřít, žadonila o život sestřička bojující s koronavirem své kolegy. Má dvě děti

Autor: shp - 
30. dubna 2020
14:41

Během služby v nemocnici začala pokašlávat. Nyní je připojena na plicní ventilátor a její budoucnost je nejistá. Anglická zdravotní sestřička Kelly Wardová (35), která se věnuje úctyhodnému pomáhání lidem už celých 12 let, bojuje ve vážném stavu o život poté, co chytila koronavirus. Zoufalá žena nyní popsala, jak žadonila své kolegy, aby zachránili její život.

Začalo to kašláním. Zanedlouho se už cítila velmi slabá. A když se 19. dubna vracela z víkendové šichty domů, dostala velmi silnou horečku. „Doslova jsem se potila a pak zase mrzla. Měla jsem vysoké teploty a nemohla jsem popadnout dech,“ napsala Kelly do svého deníčku, který se jmenuje Můj zápas s covid-19, podle webu The Sun.

Do nemocnice musel maminku dvou dětí odvézt ve vážném stavu snoubenec Ryan Golding (34). Zdravotníci dali Kelly kyslíkovou masku a umístili ji na oddělení s nepřetržitým sledováním. „Ztratila jsem veškerou chuť a apetit, cítila jsem se tak vysušená kvůli kyslíku, na který jsem byla připojená. Ani jsem nevěděla, jestli se mohu hýbat,“ přiznala.

Panika a strach ze smrti

Nakonec jsem usnula, ale ne na dlouho. Byla jsem zmáčená potem, a když jsem se probudila, začala jsem panikařit. Jako opravdu panikařit,“ popsala krušné chvíle. V noci se pak probudila s tím, že ji chtějí připojit na plicní ventilátor, a to okamžitě! Kelly začala panikařit ještě víc. Myslela na to, že se nerozloučila se svými dětmi ani snoubencem.

Okamžitě začala žadonit zdravotníky, aby ji zachránili. „Znala jsem jednu z nich, se kterou jsem dříve pracovala. Řekla jsem jí: Nenech mě zemřít! Jasně udělám cokoliv, abych to porazila, protože moje děťátka mě potřebují. Samozřejmě, že jsem souhlasila, ať mě připojí. Bude to dlouhá cesta, ale já tuhle bitvu vyhraji,“ slíbila si sestřička.

Prosí lidi, ať zůstanou doma

Nyní je Kelly ještě stále v nemocnici, ale věří, že je z nejhoršího venku. Svým nejbližším však pro jistotu napsala dopisy na rozloučenou. Stále je totiž připojená na ventilátor, který ji dost možná drží při životě. O sympatie nestojí, ale na ostatní má jednu jedinou prosbu: „Prosím, buďte v bezpečí a zůstaňte doma.“

Julie1 ( 1. května 2020 15:14 )

Do školek bez roušek, do divadel "jen" 100 diváků, dovolená v zahraničí musí být doslova za každou cenu... Asi je nám líto, že to není také takové jako v Italii, Španělsku nebo Anglii.

honzase ( 30. dubna 2020 22:59 )

Prosil bych titulkáře:

Ono "žadonit o život" se používá výhradně pejorativně, obvykle pro necitelné zabijáky, vrahy, kteří bez soucitu vraždili, aby se ve chvíli, kdy čelí sami smrti sesypali a ukázala se jejich zbabělost.

Rozhodně by se to nemělo používat pro někoho, kdo se obětuje pro druhé, bojuje v první linii a pak těžce zápasí. Lze použít prosila o život, nikoliv žadonila.

Prosím.

honzase ( 30. dubna 2020 22:58 )

Prosil bych titulkáře:

Ono "žadonit o život" se používá výhradně pejorativně, obvykle pro necitelné zabijáky, vrahy, kteří bez soucitu vraždily, aby se ve chvíli, kdy čelí sami smrti sesypali a ukázala se jejich zbabělost.

Rozhodně by se to nemělo používat pro někoho, kdo se obětuje pro druhé, bojuje v první linii a pak těžce zápasí. Lze použít prosila o život, nikoliv žadonila.

Prosím.

sronin1 ( 30. dubna 2020 18:32 )

už stačilo, změňte téma

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa