Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Umělkyně prodává své použité kalhotky: Mají se nosit místo roušky!

Autor: jžk - 
5. května 2020
05:25

S koronavirem přišla řada omezení, která mnohým znepříjemnila život. Pro některé umělce však neobvyklá situace přinesla novou inspiraci, která se promítá do jejich díla. Nedotčenými nezůstaly samozřejmě ani roušky!

Hannah Batesová, feministická umělkyně z New Yorku, prodává místo ochranných roušek takové, které vyrobila ze svých použitých kalhotek. Tyto „kalhotkorespirátory“ můžete sehnat na jejích webových stránkách Hannah-Bates.com za symbolických 950 dolarů (23,5 tisíce korun), což je podle Hannah průměrná cena potratu v USA.

Hannah se ve své práci zabývá zkoumáním ženství, sexuality a genderu. Její rouškový projekt reflektuje protest proti nařízení Spojených států, které během pandemie uzavřely potratové kliniky z důvodu, že jsou potraty volitelné nebo dokonce nepodstatné.

To ale není jediné poselství, které její kalhotkový projekt nese. „Během koronavirové krize dochází k nárůstu poptávky po kybernetickém trhu, jelikož jsme uzavření ve svých domovech a chybí nám lidský kontakt,“ řekla v rozhovoru pro magazín Dazed & Confused. „Lidé prozkoumávají svou sexualitu a fetiše a já věřím, že sexuální otevřenost v komunikaci a prozkoumávání sama sebe je krásná,“ dodala Batesová.

Není ale jedinou výstřední umělkyní, co se roušek týče. Ýr Jóhannsdóttirová z Islandu také začala během koronavirové krize vyrábět masky, které jsou spíše ke koukání než k užitku. Její roušky jsou totiž pletené a visí z nich vyplazené jazyky.

„Vyrobila jsem je, protože jsem chtěla povzbudit v těchto těžkých časech – s tím, že jsou trošku děsivé a nutily by lidi držet se od vás dál,“ popsala své úmysly deníku The Post. Masky sice prozatím nejsou na prodej nejen proto, že jejich výroba trvá dlouho. Jóhannsdóttirová však doufá, že pomůžou rozšiřovat povědomí o problematice nošení ochranných pomůcek a inspirují další lidi k pletení.

starymlok ( 5. května 2020 22:55 )

Co příspěvek to paskvil,Jedna větší trubka ,než druhá.Sešlost pablbů dnes

Skrhola ( 5. května 2020 15:44 )

Prodám použité dámské trenky, a jako bonus přidám stopy po moči, stolici a sperma zdarma

jetuslunicko ( 5. května 2020 12:20 )

ta má taky dost

spania ( 5. května 2020 12:19 )

Fakt "nádhera".A že se přes to asi taky musí dobře dýchat,co...?

latecia ( 5. května 2020 11:53 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa