Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Koronavirus drasticky dopadá na tisíce zoo: Budou tygry krmit zebrami?

Autor: jel - 
4. května 2020
10:50

Celosvětová pandemie koronaviru nebezpečně dopadá také na zvířata žijící v zajetí. V indonéských zoo možná brzy vyhladoví desítky tisíc zvířat, včetně ohrožených tygrů sumaterských! Krmení pro velká zvířata totiž stojí mnoho peněz a bez turistů tamním zařízením rychle docházejí peníze.

Již dříve se objevila informace o tom, že v Thajsku může kvůli koronaviru vyhladovět až tisícovka slonů. Teď podobná smutná zpráva přichází i z Indonésie, možná ještě v horším měřítku. V celé jihovýchodní Asii se od poloviny března uzavřelo okolo šedesáti parků, které jsou domovem pro více než 70 tisíc živočichů.

„Většina zoologických zahrad se spoléhala na prodej vstupenek, takže když se muselo zavřít, všechno se zhroutilo,“ řekl Daily Mailu mluvčí Asociace indonéských zoo Sulhan Syafi'i. „Abychom přežili, budeme muset spoléhat na nějaká kreativní řešení,“ dodal. 

Ředitelka německé zoo už dříve sdělila, že možná budou muset některá zvířata obětovat, aby nakrmili ostatní. Toto řešení je však podle indonéské asociace nejhorší možný scénář.

„Pokud ani po několika měsících nedostaneme žádnou pomoc od vlády nebo jiných mezinárodních organizací, pak s těžkým srdcem budeme muset masožravce nakrmit jinými živočichy,“ řekl Syafi'i. Někteří zaměstnanci, kteří už mají razantně snížené mzdy, prý dokonce nosí jídlo pro zvířata z domova. Mluvčí asociace dodal, že především v případě ohrožených druhů udělají všechno pro to, aby zvířata zachránili.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa