Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Prasátka Lucy a Lily jsou svatebními hvězdami Instagramu: Z postele zamíří rovnou k obřadu!

Autor: jžk - 
10. května 2020
22:26

Hýčkané prasečí slečny žijí se svými hrdými majiteli v domě ve Wallingfordu v Connecticutu. Amanda Zarabozová (35) a její přítel Carlesem Leissem (33) je nechávají spát u sebe v posteli, a dokonce je chtějí jako svědky na svatbě!

Amanda je milovnice zvířat přímo posedlá prasaty a na své holčičky Lucy a Lily nedá dopustit. Před časem se rozhodla založit jim účet na Instagramu a dnes je sleduje více než 16 000 fanoušků, kteří jsou malými vepříky uchváceni stejně, jako jejich majitelé.

Malou Lucy si Amanda přivezla domů v květnu 2018 poté, co si o chovu neobvyklého domácího mazlíčka zjistila všechny potřebné informace a nastěhovala se do domku se zahradou. Její přítel Charles byl Amandinou vášní k prasátkům dobře obeznámen a k adopci neměl žádné námitky. „Charles a já jsme byli před randěním přátelé, takže mě znal natolik dlouho, aby věděl, že já a prasata jsme nerozlučná dvojka,“ řekla Amanda pro Daily Mail.

Byla si vědoma, že jsou prasata společenská zvířata a po roce se rozhodla Lucy v listopadu 2019 pořídit kamarádku od stejného chovatele. Malá Lily se přidala k netradiční rodině přesně v den, kdy Charles požádal Amandu o ruku. „Bylo to hodně emocí – krásný nový vepřík a prsten v jeden den,“ zasmála se Amanda.

Tehdy již téměř dvouletá Lucy si musela na nový přírůstek zvykat, Lily se liší nejen věkově, ale i povahově. „Chvilku to trvalo, než Lucy přijala nové prase. Lily je nebojácná a kurážná, zatímco Lucy je plašší. Lucy ráda spí na pohovce, je to taková gaučová královna, malá Lily raději spí s námi v posteli,“ popisuje osobnosti svých mazlíčků Amanda.

Pár chodí s prasátky často na procházky do parku, kde jsou středem pozornosti. A to nejen díky kostýmkům, ve kterých vypadají extrémně roztomile! Lidé se s oběma slečnami rádi mazlí a často se vyptávají na jejich chov.

V posledních letech vzrostl zájem o takzvaná mini prasátka, která však malá nezůstávají. Mohou dorůst až do hmotnosti 90 kilogramů!  „Je důležité si před koupí udělat řádný výzkum a ujistit se, že máte dostatek prostoru a času, aby mělo vaše prase spokojený život, jaké si zaslouží,“ apeluje Amanda. Prasátka podle ní vyžadují hodně péče a pozornosti a nejsou to hračky. „Ale mně stojí za každou vteřinu toho času, nikdy mě neomrzí!“ dodala Amanda, která doufá, že sdílením jejich příběhu ukáže celému světu, jaká jsou prasátka úžasná společenská stvoření.

villon ( 10. května 2020 23:37 )

Bomba! Na takovou svadební žranici jen tak nezapomenou. Tyhle prasoši jsou nejlepší na přírodu na grilu. Snad je nesprzněj do omáčky. Jestli jsou znalci tak přikoupý klasiku vepře (podle svadebčanů) a tyhle dva fešáky nechaj na konec jako třešničku a křupaví masoví dezertíček.

villon ( 10. května 2020 23:36 )

Zobrazit celou diskusi