Do výběrového řízení na projekt se podle dokumentu zveřejněném ve věstníku veřejných zakázek přihlásilo osm zájemců. Vybraná firma Intar zajistí pro výstavbu domova projekt a veškerou inženýrskou činnost. Firma prostřednictvím subdodavatelů dodá také kontrolní položkový rozpočet a slepý rozpočet a statické a dynamické části projektové dokumentace.

Domov bude stát na území vymezeném ulicemi Italská, Lichnická, Španělská a Kunětická. Na pozemku jsou teď tenisové kurty, na nichž podle místního folkloru hrával ještě prezident Beneš, jde ale o stavební parcelu. Dům bude mít 100 lůžek a klientům bude poskytována čtyřiadvacetihodinová péče. Na kolik vyjde stavba, jejíž součástí budou i garáže, zatím není jasné. Konečná cena se odvine mimo jiné od podoby projektu a tendru na zhotovitele.

Místní se ozývají

„Nemáme nic proti výstavbě domu pro seniory. Ale byli bychom rádi, kdyby byl domov zřízen jinde. Praha 2 má k dispozici více než sto objektů, v jejichž případě by stačila pouhá rekonstrukce a ne nová výstavba,“ uvedl dříve pro Blesk.cz iniciátor petice za zachování kurtů Marek Preiss. Ten také poukazuje na to, že sportovišť pod širým nebem je v Praze 2 málo a jejich ubývání uškodí dětem.

Praha 2 se v tomto záměru zabývala celkem šesti lokalitami, z nichž ta v Italské ulici vzešla jako ideální. „Z prověřovaných nemovitostí zůstává jedinou potenciálně možnou variantou pro vybudování pobytového zařízení výše zmíněný pozemek,“ uvádí radnice na svých stránkách. Pozemek patří Praze 2 a nachází se na něm „pouze“ nouzová stavba v podobě zázemí a šaten klubu, která ani není zanesena v katastru nemovitostí.
Fotogalerie
9 fotografií