Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Modelace nebo implantáty? Obojí je možné!

4. května 2020 | 00:00
Prezentace klienta |

I menší poprsí je smyslné a sexy, pokud má ten správný tvar. Plastičtí chirurgové se proto stále častěji setkávají s přáním na plný, nikoliv větší dekolt. V takovém případě nemusí žena podstoupit augmentaci silikonovými implantáty, požadovaný tvar prsů lze dosáhnout modelací.

Je poměrně vžitý mylný názor, že implantáty prsa zpevní a pozvednou, i když jsou povislá, ale tak tomu bohužel není. Pokud je žena spokojena s velikostí prsů, ale prsy jsou pokleslé, pak je nejlepším řešením modelace," uvádí MUDr. Martin Skála, plastický chirurg z kliniky OB Care.

Modelace je vhodná k úpravě tvaru prsu, změně pozice dvorců a jejich případnému zmenšení. Při modelaci zůstává celkový objem prsů stejný jako před výkonem, ovšem v menším ‚kabátku‘, takže jsou plnějších tvarů.

Před modelací prsou
Autor: OB CARE

Pokud je objem prsů malý, nebo si klientka přeje větší prsa, pak lze augmentaci kombinovat s modelací. Provádět oba zákroky najednou však přináší značná rizika a mnohem obtížnější hojení, z toho důvodu provádí řada chirurgů tyto operace odděleně. Nejprve modelaci a s odstupem času pak augmentaci.

Výsledek modelace prsou
Autor: OB CARE

Plastickou operaci prsou mohou podstoupit ženy od 18 let. Specialisté ale doporučují, aby se s případnou operací počkalo až po těhotenství a následném kojení. Je totiž velmi pravděpodobné, že tato výjimečná událost v životě ženy zanechá nějaké stopy a může dokonce negativně ovlivnit výsledky zákroku.

Návrat do zaměstnání a k běžným činnostem

Po operaci zůstane klientka na klinice do druhého dne a po 3–5 dnech je pozvána na kontrolu. Po dobu dvou týdnů je třeba zachovávat klidový režim a po dobu 2 měsíců nosit elastickou podprsenku (a později při každé náročnější aktivitě). Čtyři měsíce po operaci lékaři také nedoporučují návštěvu bazénu, kde hrozí riziko infekce. Pokud se neobjeví žádné komplikace, může se žena vrátit do práce zhruba dva týdny po operaci. Lehčí aktivity si může dopřát po čtyřech týdnech a jiné činnosti bez omezení po šesti týdnech.

Výsledný tvar a velikost poprsí lze považovat za konečný zhruba po dvou až třech měsících od operace. Výsledek je trvalý.

Příběh Lenky, která volila implantáty pro přirozený vzhled (25)

Z toho, že nemám prsa, jsem byla nešťastná už od základní školy, ale v tu dobu byla ještě nějaká naděje, že by mi prsa mohla vyrůst. Po střední škole jsem už všechny své iluze ztratila. O plastické operaci jsem v tu chvíli rozhodně nepřemýšlela, bylo to pro mě něco, co mají jen filmové hvězdy. Nepotřebovala jsem mít obrovská prsa, ale cítila jsem, že mi chybí část mé ženskosti,” říká Lenka, která podstoupila augmentaci prsou v prostředí kliniky OB Care v Praze.

Lenčino poprsí před operací
Autor: OB CARE

„Zvolili jsme kapkovitý tvar implantátu, chtěla jsem, aby prsa vypadala co nejvíce přirozeně. Volila jsem implantáty s dlouholetou zkušeností na trhu a také mě přesvědčily studie prokazují nejméně pooperačních komplikací,“ říká Lenka. 

Lenčino poprsí po zvětšení implantáty
Autor: OB CARE

„Jedním z hlavních kritérií kvality prsních implantátů je jejich bezpečnost a zdravotní nezávadnost. Implantáty jsou v těle vystaveny působení mnoha vlivů a fyzickému namáhání – ať jde o každodenní sportování, nebo extrémní případy, jako jsou úrazy či dopravní nehody. Bezpečný implantát by měl vydržet téměř jakoukoli zátěž, které by mohl být vystaven. Implantáty, které patří k dnešní špičce procházejí povinně celou sérií zkoušek, v praxi je pak dále jejich chování průběžně sledováno v rozsáhlých studiích, do kterých je zapojeno tisíce žen,“ uvádí MUDr. Martin Skála, plastický chirurg, OB Care.