Místo radosti z nového přírůstku do rodiny musí teď herečka Tereza Kostková na sociálních sítích čelit ostré kritice. Její rozkošné štěňátko stafordširského bulteriéra, kterým si rozhodla zpestřit nedobrovolné „koronavirové prázdniny“, které sdílí společně se svým druhým manželem Jakubem Nvotou (43) a synem Antonínem (12), jehož má z prvního manželství s režisérem Petrem Kracikem (61), totiž pobouřilo širokou veřejnost. Problém není v tom, že jde o „staffíka“, což je v očích mnoha lidí bojové plemeno, ale ve skutečnosti, že jde o psa bez PP.

Vzhledem k tomu, že jde o vskutku rozkošného pejska (jménem Boomer), množilo se to na jejím instagramu zprvu jenom samými gratulacemi. Než došlo na dotaz, z jaké chovné stanice pejsek pochází, jelikož Kostková odpověděla: „Je z bazoše, čistokrevný, ale normálně z milé rodinky, není ze stanice.“

A byl oheň na střeše. „Nechápu, jak veřejně známá osobnost, která by měla mít něco v hlavě a také na psa ušetří jistě dříve než jiní, kteří šetří třeba roky..., si pořídí vořecha a podporuje množitele,“ napsala jí například jedna dáma. Pes bez průkazu původu totiž zkrátka nemůže být čistokrevný, což není o ceně zvířete, ale spíše o doložení jeho původu, možnosti dohledání vrozených nemocí a podobně.

Další si zase posteskli, že si nevzala zvířátko z útulku, tak jako třeba moderátorka pořadu 168 hodin Nora Fridrichová (42), která dala domov opuštěné kočičce. „Je velká škoda, že jste nepodpořila nějakého slušného chovatele, ‚nekupuj, adoptuj‘, jsou toho plná média, a o bez PP a domácích množitelích také,“ podotkla další zklamaná fanynka.

„Když máte psa bez PP z útulku a zachráněného, nikdo vás za to peskovat nebude, ale když si pořídíte něco, co není ani dané plemeno, není prověřené a nevíte, co vám z toho ve výsledku vyroste, a snažíte se to obhájit… Každý, kdo prodává psa bez PP, je množkař, i když je to teta z horní dolní,“ durdila se další.

„Vůbec jsem netušila, kolik lidí tak strašně pobouří, že náš pejsek nemá papíry. Ano, nemá papíry, a není z množírny. Fakt není, zjišťovala jsem si to a ověřovala si to. Mám kolem sebe spousty pejskařů a lidí, kteří nám radili, sami jsme pejskaři. Opravdu jsem na to dávala pozor a není z množírny,“ hájila se pak Kostková v instastories s tím, že za dob jejího mládí, kdy pejska mívala, se to tolik neřešilo.

„Mrzí mě, že to udělalo tolik zloby v lidech. A vlastně vás asi chápu, protože je toho tolik zlýho a negativního, že máte pocit, že tam každej patří,“ pronášela na svou obranu poněkud neobratně herečka, která podle svých vlastních slov nic špatného neudělala a naopak by si asi každý měl sáhnout do svého svědomí…

VIDEO: Tereza Kostková si pořídila štěně

Video
Video se připravuje ...

Tereza Kostková si pořídila štěně. Blesk TV

Fotogalerie
70 fotografií