Hrůzný pohled se naskytl policistům, kteří v neděli časně ráno přijeli k nehodě do tunelu Blanka. Na místě totiž našli v havarovaném autě naprosto otřeseného řidiče. „Měl pohmožděniny a tržné rány v obličeji. Dále měl velkou otevřenou zlomeninu na levé ruce, ze které masivně krvácel,“ popsala policejní mluvčí Hana Křížová.

Zkušení policisté se hned dali do práce. „Ruku mu bleskově zaškrtili tzv. turniketem, což je pomůcka, která dokáže kompletně uzavřít tok krve u traumatických poranění s masivním krvácením. Další kontrolou pak zjistili, že má velkou krvavou ránu na levé noze,“ popsala další zranění mluvčí.

Muži zákona řidiče ošetřili a bleskurychle ho zabalili do termoizolační fólie. „Na místě jim řidič nebyl schopen k nehodě nic říci, byl sice při vědomí, ale očividně v šoku. Zraněného si vzápětí převzali záchranáři a převezli jej do nemocnice k následné péči,“ dodala mluvčí.

Jak k nehodě došlo, teď šetří policisté z oddělení dopravních nehod. „Prvotní zkouška na přítomnost alkoholu v dechu byla u řidiče negativní,“ uvedla Křížová.

Video
Video se připravuje ...

Policisté pomohli řidiči, který se vážně zranil při nehodě v tunelu Blanka. Policie České republiky

Fotogalerie
9 fotografií