Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Brigita (19) porodila do WC: Za vraždu novorozence dostala 16 let!

Autor: ČTK - 
5. května 2020
12:33

Krajský soud v Hradci Králové v úterý poslal devatenáctiletou Brigitu M. za vraždu novorozence na 16 let do vězení. Hrozilo jí až 20 let nebo trest výjimečný. Rozsudek není pravomocný, státní zástupkyně i obhájce si ponechali lhůtu na odvolání, sdělili zástupci krajského soudu.

Obžalovaná své novorozené dítě usmrtila krátce po porodu loni 3. června v bytě v jedné obci na Jičínsku. „Obžalovaná před soudem odmítla vypovídat,“ řekl ČTK mluvčí krajského soudu Jan Kulhánek. Žena se ve své výpovědi na policii doznala.

V 18 letech porodila dítě do WC

Mladá žena porodila dítě v bytě na WC, vraždu plánovala asi týden, vyplynulo z obžaloby. Obžalované bylo tehdy 18 let. Policie se o případu dozvěděla od lékařů, které přivolala matka obžalované.

V Královéhradeckém kraji šlo v loňském roce o první případ, který policie kvalifikovala jako vraždu. Policisté v regionu zaznamenali v roce 2019 devět vražd včetně pokusů, tedy o pět více než v roce 2018. Nejčastějším motivem byly osobní vztahy.

Další vražda

Druhá loňská vražda se stala v červenci v restauraci v Rychnově nad Kněžnou, kde podle kriminalistů svoji manželku zastřelil legálně drženou pistolí tehdy devětačtyřicetiletý muž. Obviněnému, který se doznal, hrozí až 18 let vězení. Krajský soud by se měl tímto případem začít zabývat 18. května.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání