Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Nudil se v karanténě, tak šmejdil: Muž pod domem objevil tajemný tunel!

Autor: shp - 
9. května 2020
09:20

Angličan Jake Brown si v Plymouthu před nedávnem pořídil dům. Jelikož ale i jeho rodnou zemi postihla pandemie koronaviru, raději zůstal doma a karanténu dodržoval. Jenže se začal děsně nudit, a tak v domě šmejdil, jak se jen dalo. Jaké bylo překvapení, když pod svým obydlím našel 120 let starý tunel plný historických předmětů.

Jake na vstup do tunelu narazil, když si všiml, že jedna ze zdí má odlišnou texturu. Pak se ve zdi začal šťourat, až vytvořil otvor dostatečně velký na to, že se mohl podívat dovnitř. Poté přišel šok. Jake zjistil, že se pod domem nachází rozsáhlý tunel. Proboural tedy díru tak velkou, aby se dostal dovnitř.

Tunel byl postaven kolem roku 1900

Uvnitř našel staré plechovky s barvami a noviny dokazující, že vstup do tunelu byl zatarasen více než před 50 lety, informoval web Plymouth Herald. Jakeova zvědavost pak ještě vzrostla. Našel totiž láhve, které pocházejí z období kolem roku 1900. To znamená, že tunel je starý přibližně 120 let.

„V jeskyni bylo hodně odpadu od dělníků z jiné doby. Vlezl jsem proto dovnitř, abych vše prozkoumal a podíval se hezky zblízka. Měřil jsem celou oblast a prostor a pozoroval integritu stavby. Byl jsem potěšen, že je klenutý strop v dobrém stavu,“ prohlásil majitel domu.

Historické poklady

„Prostor je pět metrů dlouhý, tři metry vysoký a tři metry široký,“ dodal. Pak začal Jake s pořádným průzkumem. „Našel jsem láhve, plechovky od barev a pozůstatky novin, i když šlo jen o trhance papíru,“ uzavřel. Na jednom z nich našel datum 1964. Jake tedy rozhodně neprohloupil, když si dům zakoupil.

Pohybovenadany ( 10. května 2020 00:55 )

Nebo trasa metra ?

JanSvo ( 9. května 2020 19:02 )

Jako by me prekvapila lidska hloupost: novinar-prida 90 nesouvisejicich fotek; a Jake: "neco mam a honem to musim nekomu rict !" (nejlepe novinam)

krtek. ( 9. května 2020 16:07 )

bude mít kam uklízet odpadky

Pohybovenadany ( 9. května 2020 16:02 )

Dobré a napínavé až do konce ! Příběh by mohli zfilmovat .

Zobrazit celou diskusi