4. květen je pro všechny fanoušky Hvězdných válek velice významným dnem, jelikož se věta „may the 4th be with you“ dá přečíst jako „may the force be with you“, tedy „nechť Tě provází síla“. A to je jedna z nejslavnějších citací z celé série Star Wars. Právě v tento den se rozhodla společnost Disney, která práva na svět Hvězdných válek odkoupila společně s producentskou firmou Lucasfilm od jejich stvořitele George Lucase (75), potěšit všechny příznivce této sci-fi ságy slavnostním oznámením: mohou se těšit na další příběhy z vesmíru, jemuž vládnou rytíři Jedi.

Držitel Oscara Taika Waititi (44), Novozélanďan, jenž se proslavil černou komedií Králíček Jojo (tento snímek se mimochodem natáčel také v České republice) či komiksovou adaptací Thor: Ragnarok, bude režírovat (a podílet se na scénáři) příštího Star Wars filmu. Spolupracovat bude se scenáristkou Krysty Wilsonovou-Cairnsovou (33), která je spoluautorkou válečného dramatu 1917, a stejně jako Waititi i ona byla letos nominována na Oscara. O ději chystaného snímku se samozřejmě v tuto chvíli nic neví, dokonce se ani neví, do jaké doby bude příběh zasazen (natož kdy se bude natáčet – v roce 2022 má jít teprve do kin Waititiho Thor: Love and Thunder), fanoušci jsou však již teď jako u vytržení.

Stejně tak jako v případě chystaného seriálu, pod nějž se podepíše americká dramatička Leslye Headlandová (39). Tato dáma stojí za oceňovaným seriálem Ruská panenka anebo za komedií Holky na tahu, a tak není pochyb, že i její seriál bude stát za to: přestože se mnozí trochu obávají jejího feministického založení. Po poslední trilogii Hvězdných válek, kdy byla hlavní hrdinkou příběhu dívka Rey, jsou totiž mnozí diváci přehlceni silnými ženskými hrdinkami.

Její seriál ovšem doplní stávající nabídku „hvězdnoválečných“ seriálů (mimochodem s mužskými hlavními hrdiny). Bude to tak nejenom The Mandalorian, jehož druhá řada je nyní v postprodukci, ale také další dva samostatné příběhy. Jeden má vyprávět o pilotovi Cassianu Andorovi, kterého ve čtyři roky starém snímku Rogue One: Star Wars Story ztvárnil Diego Luna (40), další novinka se bude točit okolo dobrodružství rytíře Jedi Obi-Wana Kenobiho, a odehrávat se má mezi třetí a čtvrtou epizodou ságy. Titulní roli si zopakuje skotský herec Ewan McGregor (49).

VIDEO: Star Wars: Vzestup Skywalkera – trailer k poslední epizodě Hvězdných válek

Video
Video se připravuje ...

Star Wars: Vzestup Skywalkera – poslední trailer na nejočekávanější film roku Falcon

Fotogalerie
59 fotografií