Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Koronavirus přilákal žraloky do Evropy! U španělského pobřeží natočili obřího predátora

Autor: shp - 
6. května 2020
06:00

Šok, zděšení a strach zažili španělští rybáři na pláži Calahonda. Při vykonávání své obživy, která je jakžtakž drží během koronavirové krize nad vodou, spatřili něco děsivého. K pobřeží připlaval velký čtyřmetrový žralok.

Pláž nacházející se v turisty hojně vyhledávaném regionu Málaga nyní zeje téměř prázdnotou. Písek nebrázdí dovolenkáři, jen na moři jsou vidět rybáři snažící se ulovit co nejvíc mořských tvorů do svých sítí. A daří se jim.

Pobřeží plná ryb

Vzhledem ke koronavirové pandemii je lodní provoz minimální a vody jsou i u pobřeží plné ryb. Nejspíš za nimi připlul k pobřeží i velký žralok, jenž všechny, kteří ho spatřili, vyděsil. Na nikoho však nezaútočil. V moři plaval poklidně.

Nejde přitom o první pozorování žraloka u španělských břehů. Koronavirová krize zapříčinila, že se stahují více ke břehům slunečné země. K žádnému útoku na člověka ale během poslední doby nedošlo. I když paryba občas zaútočí, je to vzácné.

O jaký jde druh?

Jakého druhu je žralok natočený na videu, se zjistit nepodařilo. Většina lidí ho považovala za žraloka modrého, který se hojně vyskytuje ve španělských vodách. Pravděpodobně však půjde o jiný exemplář, protože žraloci modří jsou podstatně menší...

Zobrazit celou diskusi