Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Oblíbená pivobudka sympatických hostinských někomu vadila: Poničil a vykradl ji vandal!

Autor: ČTK - 
6. května 2020
12:39

Samoobslužnou pivní budku, kterou u Ptení na Prostějovsku kvůli uzavřeným restauracím nedávno zprovoznil místní hospodský a záhy se stala turistickou atrakcí, poničil neznámý zloděj. Z unikátního výčepního zařízení ukradl sudy s pivem a limonádou a poškodil chladicí stroj. Parta místních nadšenců pivní budku svépomocí rychle opravila a samoobslužné výčepní zařízení už opět slouží k občerstvení místních obyvatel i turistů.

Pivní budka byla u Ptení zprovozněna na začátku dubna. „Bohužel však netrvalo ani měsíc a budku navštívil nezvaný návštěvník, který se do ní násilím vloupal a odcizil sud s pivem i sud s malinovou limonádou. K tomu se pokusil odcizit ještě i výčepní zařízení, to se mu však nepodařilo,“ řekl policejní mluvčí František Kořínek.

Provozovatel pivní budky způsobenou škodu vyčíslil na více než 5000 korun. Policisté věc vyšetřují jako krádež, za kterou pachateli v případě dopadení a odsouzení hrozí dva roky až osm let vězení, dodal Kořínek.

Pivní budku ve Ptení někdo vykradl na začátku týdne a už v úterý byla opět v provozu díky zapůjčenému chladicímu zařízení a šikovným rukám místních kutilů. Informace o poničení samoobslužného zařízení na čepování piva vzbudila velký ohlas na sociálních sítích. Pivní budka totiž do Ptení přilákala velký počet výletníků a stala se turistickou atrakcí. Lidé proto ocenili rychlou opravu a někteří navrhli, aby součástí pivní budky byla i fotopast či kamera.

Samoobslužnou pivní budku na okraji Ptení v dubnu zprovoznili nadšenci v čele s místním hospodským. Dřevěná budka je vybavena výčepním zařízením, dávkovačem kelímků, dezinfekcí i gumovými rukavicemi. Za načepované pivo a limonádu lidé platí stanovenou částku do instalované kasičky.

Zájem předčil očekávání konstruktérů budky s výčepem. Pivo si do ní chodí čepovat někteří místní, výčepního zařízení se ale nejčastěji chopí výletníci a cyklisté, kteří projíždějí kolem. Nápad postavit budku se samoobslužným výčepem dostala manželka hospodského poté, co byly nařízením vlády kvůli koronaviru uzavřeny restaurace.

Lubomír Babáček ( 6. května 2020 13:40 )

Bohužel, není nikde jinde ve světě oblast, kde lidé ze závisti a hlouposti ničí cokoliv, co mu nepatří. Takže v této činnosti, řečeno sportovní terminologií, jsme mistři světa.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání