Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Chtěl být jako Neff Novák? Zoufale pátral po manželce, našli ji zakopanou pod domem

Autor: shp, dce - 
7. května 2020
19:50

Maria Furyová (†28) z americké Minnesoty doplatila na výběr životního partnera. Když její manžel Joshua David Fury (28) zjistil, že ho chce opustit, zbil ji a zavraždil. Kolem hlavy jí dal plastový pytel a přelepil ho lepicí páskou, aby nemohla dýchat. Policistům se k činu přiznal a řekl jim, že tutéž pásku chtěl použít k vylepování pátracích plakátů s tehdy pohřešovanou chotí.

K vraždě došlo ve městě Maple Grove. Policie našla tělo ženy ukryté pod jejím domem. Stalo se tak dva dny poté, co její manžel nahlásil, že zmizela. Jenže policistům od začátku něco nehrálo. Ostatně manžel bývá v případech úmrtí žen obvyklým podezřelým.

Tělo objevili psi

Tělo bylo nalezeno s pomocí vycvičených psů zakopané a na hlavě mělo plastový pytel přilepený silnou lepicí páskou. Na mrtvole bylo také patrné, že má poraněný krk od útoku. Fury se pod tíhou důkazů k vraždě přiznal.

Dal jsem jí ruce na krk a mačkal ji, dokud jsem neuslyšel křupnutí,“ vypověděl podle Daily Mailu. Policisté ho vzápětí obvinili z vraždy druhého stupně. 

Po napadení ještě dýchala

Jak vyšlo najevo, žena na tom byla po útoku zle, stále však bojovala o život. Když Fury zjistil, že ještě dýchá, dal jí přes hlavu plastový pytel a přelepil ho lepicí páskou. Tutéž chtěl přitom použít k vylepování plakátů v okolí. Hrál totiž na city a plánoval předstírat, že mu žena chybí a že neví, kde se nachází.

Když vše prasklo, řekl policii, že má psychické problémy a že se po činu pokusil spáchat sebevraždu. Na povrch pak vyplulo, že byl Fury manipulativní a svou ženu chtěl hlídat na každém kroku. Před soud se poprvé postaví ve středu.

Rodiče zavražděné jsou zděšeni

Žalobci pro něj žádají kvůli závažnosti činu kauci ve výši v přepočtu 50 milionů korun. „Je to děsivý, nemyslitelný zločin,“ nechali se slyšet rodiče zavražděné, kteří jsou z její smrti zdrceni. Doufají, že na Furyho tvrdě dopadne tamní spravedlnost.

Otřesná paralela

Podobný případ se stal před lety i v České republice. Dnes již nechvalně známý Robert Neff Novák v polovině března 2008 uškrtil kabelem svou manželku Irenu. Na hlavu jí pak natáhl plastový pytel a tělo odvezl do lesa, kde ho zakopal. Dva týdny pak zvládl předstírat strach a smutek - všem včetně rodiny a policie tvrdil, že Irena zmizela. I Neff Novák podobně jako Joshua David Fury lepil po okolí svého bydliště letáčky s prosbou o pomoc při pátrání. Nakonec ale fasádu neudržel a přiznal se policii. Za vraždu dostal 13 let.

PavelSki ( 7. května 2020 23:59 )

Jenže místo 13 let x 0,66 za jistě dobré chování, teda pod 9 let.

Tento to má u amíků na trest smrti nebo "do konce", nechce si mi hledat tento stát do jaké kat. spadá.

Že ji nevzal na levnou dovču do Čech, do deseti mohl být čistý zpět.
Sorry za černý český humor.

starymlok ( 7. května 2020 20:02 )

Svět je zvrácenej

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání