Na podzim 2010 si moderátorka primáckých zpráv Světlana Zárubová vzala tehdejšího vysoce postaveného úředníka České spořitelny Witowského. Pro většinu lidí to bylo překvapení. Navíc exmanželka sporťáka ČT Roberta Záruby (52) o zpečetění dvouletého vztahu s milencem informovala dost nešťastně.

V hlavní zpravodajské relaci televize Prima diváky pod jejím usměvavým obličejem překvapila jmenovka Světlana Witowská namísto Zárubová. To okamžitě vyvedlo z míry tehdejší ředitelku zpravodajství Jitku Obzinovou. „Byla jsem externí spolupracovnice a neměla jsem povinnost informovat zaměstnavatele, že jsem se vdala,“ řekla k tomu v rozhovoru pro Mladou frontu Dnes Světlana, proč šla jen za technikem, aby změnil její příjmení v titulku.

Obešla Obzinovou

„Paní Obzinová mi přede všemi řekla, že jsem ohrozila vysílání. Začali volat novináři a ona s nimi musela mluvit, místo, aby sledovala zprávy,“ upřesnila Witowská, oč tehdy šlo. „Dokonce jsem musela ukázat oddací list,“ vylíčila moderátorka. Navíc po svém sňatku požádala vedení televize Prima o snížení pracovního nasazení s tím, že se chce více věnovat rodině. V tom jí Prima vyšla vstříc – a stáhla ji ze zpravodajství. Světlana z Primy úplně odešla a zakotvila v ČT.  A užívala si rodinnou pohodu.

Nadšení zpočátku nebralo konce. „Můj druhý manžel je úplně jiný než první. Pro mě to je nový svět,“ jásala Witowská. „Trávíme spolu každou volnou chvilku, na to jsem nebyla zvyklá, dřív jsem hodně času trávila sama. Musela jsem si zvyknout na to, že Petr chce být se mnou v podstatě pořád, což mě překvapovalo,“ prozradila.

K synovi Viktorovi (19), jehož otcem je první manžel Záruba a mají ho s exmanželkou ve střídavé péči, přibyl dnes už devítiletý Filip. A pochopitelně se čas od času starala i o 3 syny Witowského z prvního vztahu, kteří jsou ve věku od 19 do 13 let.

U plotny

Obří rodina, kde se sní 3 kila brambor na posezení, na 80 palačinek a 50 knedlíků, kladla na Světlanu velké nároky. Ale nestěžovala si. „Kluci hodně a rádi jedí, musím dělat větší nákupy, je víc nádobí, víc prádla,“ popsala moderátorka. Přiznala, že uklízení nepatří úplně mezi její hobby a snaží se zapojit kluky.

Tenkrát v roce 2013 si ale Světlana pochvalovala, že má v manželovi oporu, může za ním přijít se vším. „Když něco nevím, něco mě trápí, mluvím o tom a pak je ve všem jasno. Víte, co můžete v jakých situacích čekat. Když neřeknete, co vás trápí, tak se to nabaluje a pak bouchnete,“ popisovala soužití Witowská.

„Shodneme se v pohledu na fungování rodiny,“ pěla před 7 lety chválu. A velebila babičky za to, že mohou s manželem občas na večeři, do kina nebo na koncert.

Škatule, hejbejte se

Jenže teď je všechno jinak, manželé se od sebe odstěhovali a podle lidí z nejbližšího okolí nešlo o žádné překvapení. Jen tak vyústily problémy, které se vlekly více než 3 roky. Generální ředitel Dopravního podniku hl. města Prahy Witowski se přestěhoval z jednoho jejich domu na Praze 8, kde doposud i s dětmi společně žili, do druhého domu s krytým bazénem na Praze 8. Tam doposud žili Světlanini rodiče, kteří zeťovi uvolnili místo a nastěhovali se místo něho k dceři a vnukům.

Problém s televizí

Když se manžel stal ředitelem dopravního podniku, musela to moderátorka na ČT taky řešit. „Jednala kvůli tomu s vedením,“ prozradil Witowski.  Zatímco televize neměla problém, on přiznal, že mu některé věci vadí. „Kdybych měl přijít třeba do Událostí, komentářů, nedokážu si představit, že by je moderovala a my si spolu povídali,“ řekl Witowski.

Fotogalerie
44 fotografií