Provoz nyní DPP posiluje „v návaznosti na uvolňování mimořádných opatření souvisejících s pandemií covid-19 a postupný nárůst počtu cestujících,“ uvedl na webu. Provoz autobusů je už od pondělí 11. května silnější zhruba o šest procent, tramvaje díky kratším intervalům jezdí častěji. Od téhož data už také tramvaje a autobusy automaticky nezastavují na zastávkách na znamení, lidé musí znovu předem o svém vystupování tlačítkem informovat řidiče.

U tramvají od 11. května zkrátí interval ve špičce z dosavadních zhruba deseti minut na osm a u páteřních linek číslo 3, 9, 17 a 22 přibližně na pět minut.

Na příměstských linkách od pondělí znovu jezdí i posilové vlaky S7 a S9, z Prahy do Řevnic, Českého Brodu a Lysé nad Labem se interval ve špičkách opět zkrátí z 30 na 15 minut, stejně jako v pracovní dny dopoledne mezi Prahou a Říčany. Obnoven je i provoz městských vlaků S49 z Roztok u Prahy do pražské Hostivaře. Upraven je provoz i dalších linek do Středočeského kraje. Autobusy zajišťující dopravu do škol jezdí od 13. května.

Už v pondělí 11. května se rozjela lanovka na Petřín. Převáží maximálně 30 cestujících v jedné kabině a nezastavuje na Nebozízku. Lidé by měli lanovkou cestovat se zakrytými ústy a nosem a při čekání dodržovat dvoumetrové rozestupy. „V případě příznivého vývoje epidemiologické situace DPP počítá s průběžným navyšováním přepravní kapacity lanovky,“ uvedl podnik.

Fotogalerie
84 fotografií