Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Nejpodivnější poslední přání: Pohřeb s Darth Vaderem i posmrtné otěhotnění

Autor: shp - 
7. června 2020
21:04

Smrt je obklopuje dennodenně. Funebráci nemají zrovna nejlehčí zaměstnání. Už samotná komunikace s truchlícími lidmi zápolícími se smutkem, je těžká. K tomu si navíc mnoho z nich vymýšlí neskutečné věci. Někteří zesnulí projevili před smrtí bizarní požadavky. O jiné se postarali pozůstalí. 

Není pochyb, že lidé cítí méně povinností k tomu, aby následovali tradice, než tomu bylo v minulosti. Vídáme více nezvyklých žádostí od našich klientů každý rok. I když jde o zvláštní věci, za každou žádostí je unikátní důvod nebo příběh, který dává perfektní smysl. Rodiny jednoduše touží po zapamatování individuálních osobností jejich milovaných,“ řekl britskému portálu The Sun Simon Cox z pohřebního ústavu Dignity Funerals.

„Způsoby příprav pohřbů se změnily kvůli karanténě, ale i přes všechna omezení chtějí rodiny stále připravit rozloučení, která ukazují, jaké byly životy jejich bližních. Zaměřujeme se na každý detail pohřbu, jak to jen jde,“ doplnil ředitel pohřební Funeralcare David Collingwood s tím, že připravili již smuteční průvod, který vedl Darth Vader ze Star Wars. A není zdaleka jediný, který má podobné zkušenosti.  

Odlitek penisu zesnulého

Oproti předchozím dvěma anglickým gentlemanům pracuje Rulyèn Martina (30) na Arubě. Nejpodivnější požadavek, který dostal, byl ten, když za ním přišla vdova po padesátiletém muži. „Když přišla identifikovat tělo, zhroutila se a zeptala se mě, jestli bych mu mohl udělat odlitek jeho penisu,“ vysvětlil funebrák. Zůstal však naprostým profesionálem a vdově vyhověl. Oslovil firmu, která dělala odlitky těhotenských bříšek s nezvyklou žádostí.

Její zástupci souhlasili a odlitek zhotovili. Vdova pak byla více než potěšena. „Děkuji vám za to, že jste mě nesoudil,“ odvětila Martinovi. Motorkář z Ohia Billy Standley (†82) zase toužil být pohřben i se svou motorkou Harley-Davidson, na které musel sedět. I jeho přání bylo splněno.

Pořádně pařmenské přání měla neworleanská maminka Miriam Burbanková (†53). Na svém vlastním pohřbu chtěla být vystavena vsedě, se slunečními brýlemi na očích a cigaretou v ruce. Kolem ní samozřejmě nechyběl její oblíbený alkohol.

Extrakce spermatu z mrtvoly

I portorický boxer Christopher Rivera Amora chtěl být vidět. Na pohřbu dokonce stál v ringu, aby se s ním mohli pozůstalí fotit. Mezi dalšími bizarnostmi je i rozdělení popela do několika uren pro více pozůstalých, nebo jeho vystřelení do vzduchu s ohňostrojem.

Dojemné přání měla i vdova Jermimah Moylanová z Austrálie. Z těla zesnulého muže chtěla extrahovat spermie, aby s ním mohla otěhotnět. Do 24 hodin od úmrtí to je možné. I jí bylo vyhověno. Nyní má 10 let na to, aby díky zmraženému spermatu otěhotněla.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi