V pondělí odpoledne našla syna herce Čestmíra Řandy st. (†62) alias Čechoameričana ze seriálu Chalupáři jeho přítelkyně.

„Rychlá se ho snažila resuscitovat, ale bohužel to nezvládl. Byl celý bílý. Jestli to byl infarkt, to nikdo neví, to ukáže až nařízená pitva,“ řekl Blesku jeho kamarád, moderátor Slávek Boura (56), který se o jeho náhlém skonu dozvěděl od Řandovy partnerky. Ta stále nemůže uvěřit tomu, že její milovaný už není mezi živými.

„Jeho přítelkyně ho našla ležet na podlaze, volala pohotovost, ale už bylo pozdě,“ napsal na sociální síť jeho kamarád Jan Bauer. Nad příčinou náhlé smrti visí otazníky.

„Jestli to měl po tatínkovi, tak to mohlo být srdíčko,“ dodal Slávek. Jeho otec Řanda st. totiž podlehl infarktu. To Čestmírovi bylo pouhých 21 let, kdy se musel vyrovnat se ztrátou tatínka, po jehož boku si zahrál jako dítě ve filmu Táto, sežeň štěně (1964).

Rozvod i vězení

A osud ho i nadále zkoušel. Válčil s bývalou manželkou, herečkou a dabérkou Reginou Řandovou (52). S tou se rozvedl, když jeho synovi byly tři roky. Soud tehdy malého Čestmíra přiřkl matce, ale herec dělal velké problémy. Nejenže neplatil výživné, ale syna dokonce několikrát skrýval. Od soudu za neplacení výživného vyfasoval roční vězení. Půl roku si odpykal v roce 2010.

Zlost na něj měla i jeho expřítelkyně, bývalá televizní rosnička Tina Pletánková (50). Také na něj podala oznámení kvůli údajnému vydírání. „Mám ho na všech komunikačních kanálech zablokovaného a stejně začal všude šířit pomluvy, snůšky lží a blábolů. Píše i sousedům v mém bydlišti, obvolává je a obtěžuje, nově se objevily i anonymy,“ stěžovala si v roce 2018 Pletánková. On tvrdil, že se jednalo o urážku. Rovněž podal trestní oznámení. „Já Tinu fakt miloval. Je to vlastně nešťastná holka. Nemá práci, roky jí přibývají…“ reagoval Čestmír. Ten se vždy dokázal odrazit ode dna, v posledních letech příležitostně pracoval ve Švédsku jako scénograf. 

VIDEO: Mahulena Bočanová: V Chalupářích jsem způsobila infarkt Řandovi!

Video
Video se připravuje ...

Mahulena Bočanová: V Chalupářích jsem způsobila infarkt Řandovi! Petr Macek, Petr Soukup

Fotogalerie
38 fotografií