„Christophere, jsi šampion a já tě miluji,“ napsal dojatý tatínek na sociální sítě, když jeho syn úspěšně dokončil studium na vysoké škole. Bývalý kalifornský guvernér na facebooku dokonce sdílel i Christopherovu fotografii, na níž měl mladý muž na sobě typické univerzitní roucho i s čepičkou a v ruce držel trofej s nápisem „I Did It“, což česky znamená „zvládl jsem to“. Arnold Schwarzenegger, hrdina akčních snímků Terminátor, Predátor či Expendables: Postradatelní, mohl být na svého nejmladšího syna po právu hrdý. Na Michigenské univerzitě se mu totiž podařilo získat červený diplom, tedy nejlepší možný výsledek.

Přestože se jeho slavný tatínek již od teenagerského věku věnoval kulturistice, díky čemuž nakonec udělal skutečně hvězdnou, hollywoodskou kariéru, ani on není, jak se říká, »žádný blbec«. Zatímco budoval svou obří muskulaturu, za kterou získal nejedno ocenění, dokázal vystudovat angličtinu i obchod a ekonomii na univerzitě ve Wisconsinu.

Vysokoškolské promoce jeho syna probíhaly nyní bohužel jen online, jelikož na ně došlo uprostřed pandemie viru covid-19, s nímž se USA potýká stejně bolestně jako Evropa. Christopher tak byl ochuzen o všechny ty tradice, které známe z amerických filmů – o vyhazování čepice do vzduchu, proslov u pultíku a potlesk slzící rodiny, sedící v prvních řadách publika. Muselo to být obrovské zklamání jak pro Christophera, tak i pro jeho blízké.

„Vím, že tvoje promoce v Michiganu nebyla zrovna tou velkou oslavou, o jaké jsi snil celé roky,“ uznává také Arnold, „ale vidět tě procházet napříč pódiem pro diplom, kvůli tomu na tebe hrdý nejsem. To díky tvému soucitu, tvé tvrdé práci, tvé vizi, kritickému myšlení a nesobeckému jednání, díky tomu se skutečně dmu pýchou. Nemůžu se dočkat toho, jak budu sledovat tvou cestu životem, dokud neuspěješ,“ dodal šťastně.

Arnie tak může mít radost alespoň ze synových studijních úspěchů, protože ho coby milujícího otce jistě netěší, když Christophera média srovnávají s jeho syny Patrickem (26), velice úspěšným modelem a pohledným hercem, který zazářil například v romantickém filmu Půlnoční láska, a nevlastním synem Josephem Baenou (22), rovněž kulturistou, který jako kdyby otci z oka vypadl.

VIDEO: Trailer ke snímku Terminátor: Temný osud, v němž si Arnold zopakoval roli T-800

Fotogalerie
69 fotografií