Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Agresivní srnec ohrožuje vísku: Napadl Kristínu s Alexandrou, zaútočil i na babičku

Autor: shp - 
14. května 2020
17:33

Slovenskou obec Karná obchází parohatý postrach. Už tři lidi tam napadl agresivní srnec. Podle šéfa lesního odboru i místních myslivců jde o velký problém. Stačí totiž málo a zvíře může trefit tepnu a člověka zabít během pár chvilek.

K prvnímu útoku srnce došlo v Karné už 5. května. Obětí bojovného srnce se podle Nového Času stala sedmdesátiletá důchodkyně. Nejdříve se zdálo, že jde o ojedinělý útok. Jenže nebyl. Zvíře po pár dnech zaútočilo znovu. Tentokrát zničehonic napadlo dvojici mladých dívek.

Video  Agresivní srnec ohrožuje vísku: Napadl Kristínu s Alexandrou, zaútočil i na babičku 
Video se připravuje ...

Kristína (20) a Alexandra (18) se zrovna vracely domů, když k nim z louky přiběhl srnec a zaútočil svými asi patnácticentimetrovými parohy. Útok vůbec nečekaly. Že by je mohl napadnout srnec, by je nenapadlo ani v tom nejdivočejším snu. Na tuto událost tedy rozhodně jen tak nezapomenou.

Dívky se během útoku držely za ruce

S kámoškou jsme se celou dobu držely za ruce. Když jsme chtěly utéct, srnec zaútočil a Alexandra dostala ránu přímo do slabin. Schoulená na zemi do něj stále kopala, protože pořád útočil. Chtěla jsem jí pomoci, ale začal útočit i na mě a také jsem spadla na zem,“ popsala Kristína útok.

Křik děvčat přivolal na místo napadení i otce jednoho z nich. Muž se snažil zvíře zahnat kameny, což se mu nakonec povedlo. Obě mladé slečny skončily v nemocnici, kde jim museli rány zašít. Vedoucí pozemkového a lesního odboru v Humenném Ján Obšitník uvedl, že když chtějí myslivci zvíře odstřelit, potřebují povolení.

Na odstřel srnce je potřeba povolení

Žádná žádost však dosud nebyla vznesena. „Doteď se nic takového nestalo. Při takovéto situaci však už mělo dojít k odstřelení srnce bez okolků. Může to udělat orgán policie i myslivecký funkcionář,“ řekl Obšitník. Podle myslivců je to ale problém. Musí ho nejdříve vystopovat a s jistotou určit, že jde o zmíněné zvíře, které napadá lidi.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání