Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Bývalý kostel přestavěli na luxusní vilu: Díky pandemii se prodává „jen“ za 1,3 miliardy!

Autor: rc - 
18. května 2020
06:00

Dřív kostel, dnes luxusní dům, lze pořídit za neuvěřitelných 44 milionů liber (1,3 miliardy Kč) v centru Londýna! Kostel St. Saviours House ještě před 20 lety patřil církvi. Nicméně ta ho prodala a budova z 19. století byla přestavěna na luxusní vilu, která disponuje vnitřním bazénem, soukromou posilovnou, skleněným výtahem a sedmi koupelnami. Původně cena byla mnohem vyšší, nicméně kvůli krizi koronaviru cena domu spadla.

V roce 1838 byl postaven kostel St. Saviours House, který navrhl architekt George Basevi. Pozemek, na němž byl kostel postaven, se nachází ve čtvrti Knightsbridge. Podle informací The Times Basevi navrhl mnoho domů v sousedící historické čtvrti Belgrave.

V roce 1837 byl pozemek, na kterém je kostel postaven, oceněn na pouhých 300 liber (9 320 kč). V roce 1998 církev potřebovala peníze, a tak se rozhodla architektonický poklad prodat. Pozemek s kostelem se nakonec podařilo prodat za 1 milion liber (31 milionů Kč).

Místo nakonec bylo přestavěno na luxusní dům. Nicméně podle informací serveru Standard.co.uk byla malá část viktoriánské budovy uchována k bohoslužbám. Nemovitost, která má čtyři podlaží, šest let vlastnil Alain Boublin, textař, který složil písně k muzikálu Les Misérables (Bídníci) a Miss Saigon.

V roce 2009 dům za 13,5 milionů liber (419 milionů Kč) prodal thajskému podnikateli, který místo podruhé zrekonstruoval a nemovitost je znovu k prodeji.

Dům disponuje luxusním masážním pokojem, vnitřním bazénem, prostornou jídelnou připojenou k obývacímu pokoji, která je jako dělaná pro velké sešlosti a designovou pracovnou. Majiteli je k dispozici i luxusních sedm koupelen a soukromé kino. V tak luxusním domě nesmí chybět ani soukromá sauna!

Původní cena byla daleko vyšší než zmíněných 44 milionů liber (1,3 miliardy korun). O dům však delší dobu nikdo neprojevil zájem a pandemie koronaviru ovlivnila i obchod s nemovitostmi. Původní cena tak byla snížena z 55 milionů liber (1,7 miliard Kč).

Zobrazit celou diskusi