Představitelka smrtijedky Bellatrix Lestrangeové z filmové ságy Harry Potter šla s pravdou ven neobvyklým způsobem. Neobeznámila příslušné úřady, ale posluchače podcastu novináře Louise Therouxe, kde byla hostem. „Začal se mě dotýkat, chtěl mi namasírovat krk, ale já věděla, že to nedopadne dobře, takže jsem utekla a křičela: 'Ne!',“ prozradila Bonham Carterová.

Na otázku, proč s výpovědí přichází až teď, odpověděla, že neměla pocit, že by do případu vnesla něco nového. A tak si to nechala pro sebe. Nepokoušel se ji znásilnit, ačkoliv k tomu pravděpodobně spěl.  

O tom, co dělá ženám, neměla Carterová před hnutím #MeToo údajně tušení. „Neměla jsem ponětí, že usiluje o kontakt se ženami proti jejich vůli, a nevěděla jsem ani o těch znásilněních,“ vyjádřila se k producentovi, jenž si za sexuální útoky odpykává 23 let ve vězení.

Její pozornosti ovšem neunikl způsob, jakým se k lidem chová. Reputace tyrana ho předcházela. „Věděla jsem o něm, že to zkouší, zkusil to na mě, řekla jsem ne a tím to skončilo. Byl to ale tyran a zjevně obtěžoval lidi. Myslím, že byl částečně sociopat.“

Proti Weinsteinovi vznesla obvinění téměř stovka žen, mezi nimi i některé známé hvězdy, jako je Rose McGowanová (46) nebo Kate Beckinsaleová (46). Soud v březnu letošního roku uznal Weinsteina vinným ze sexuálního napadení a lehčí formy znásilnění a odsoudil ho k 23letému trestu odnětí svobody, ačkoliv mu v průběhu jednání hrozilo i 29 let až doživotí.

Fotogalerie
38 fotografií