Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Maxe (†5) s tátou našli mrtvého: Jozef už jedno dítě ztratil, zastřelil druhé sám?

Autor: jel - 
15. května 2020
12:14

Otřesná tragédie se stala před dvěma dny na Slovensku. Jozefa (†57) a jeho malého synka Maxima (†5) našli příbuzní v domě zastřelené. Bývalý policista Jozef už navíc před dvěma lety o jednoho syna přišel! Ten spáchal sebevraždu. Policie pokračuje ve vyšetřování obou smrtí, okolnosti jsou však stále velmi nejasné.

Před dvěma lety v Banské Bytrici spáchal sedmatřicetiletý Lukáš sebevraždu legálně drženou zbraní. „Policie v případě zahájila trestní stíhání, ale protože šlo o sebevraždu, bylo vyšetřování pozastaveno,“ řekla policejní mluvčí Mária Faltániová.

„On všechny obviňoval, že ho vydírají, a proto se zastřelil. Pravdou ale je, že Lukáš měl dluhy,“ přiblížil pro Nový Čas údajné důvody Lukášovy sebevraždy nejmenovaný zdroj. Lukáš byl syn Jozefa, kterého ve středu našli také zastřeleného. Společně s Jozefem zemřel i jeho druhý syn Maxim.

Jozef údajně smrt staršího syna snášel velmi těžko, a proto se upnul na mladšího Maxe. Podle sousedů je často bylo společně vidět, jak si hrají na zahradě. „Často jsem je viděla spolu na zahradě, chlapeček měl rád papoušky, které jeho otec choval. Občas se pohádali, ale nebylo to nic vážného,“ popsala sousedka. Údajně muž neměl ani problémy v manželství, ještě v lednu byl prý s partnerkou na dovolené.

„Krajský policejní vyšetřovatel zahájil trestní stíhání ve věci obzvlášť závažného zločinu vraždy. Případ je nadále ve stádiu vyšetřování, proto není možné v této chvíli poskytnout více informací,“ sdělila TV JOJ policejní mluvčí Petra Kováčiková. Podle informací Času pracují muži zákona s více verzemi, ale nejpravděpodobnější je ta, že šlo o vraždu a následnou sebevraždu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání