Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Krásnou mladou makléřku našli utopenou: Děsila ji situace okolo koronaviru

Autor: ran - 
15. května 2020
21:14

V pondělí konečně policie a dobrovolníci našli mladou a krásnou Chelsie Dackovou (†23). Ta byla pohřešována poslední tři týdny. Nález však nikoho nepotěšil. Začínající realitní makléřku totiž nalezli mrtvou. Tělo vyplavilo moře na pláži 40 kilometrů od jejího domova. Podle policie se mělo jednat o sebevraždu. Nikdo ale nechápe, proč by si tak veselá a temperamentní dívka měla brát život.    

Chelsie Dacková z Gorlestonu-on-Sea ve východní Anglii byla pro svoji sympatickou povahu oblíbená všude, kam přišla. Vzpomínají na ni kolegové v práci i mnoho jejích přátel a známých. Do facebookové skupiny Find Chelsie Dack (Najdi Chelsie Dack), která byla založena po zmizení dívky před téměř čtyřmi týdny, se během krátké doby přihlásilo na 13 000 lidí.

K nevyvratitelné identifikaci pohřešované došlo při pitvě, k níž bylo přistoupeno ve čtvrtek. Vyšetřovatelé nezveřejnili její výsledky, ale podle serveru Daily Mail se domnívají, že mladá žena ukončila život skokem do moře, a to už v tu noc, kdy zmizela. Na pátrání po Chelsie byly nasazeny kromě policie helikoptéry pobřežní hlídky, do akce se zapojili také psi a dobrovolníci.

„Kamery zachytily Chelsie, jak jde v noci směrem k moři a ústí řeky Yare. Nejpravděpodobnější je, že skočila do moře a utopila se,“ řekl šéf místní policie Mike Britton. „S nejhlubším zármutkem v srdci vám všem musíme oznámit, že se vyšetřovatelé přiklání k tomu, že si Chelsie vzala život,“ tak také zněl jeden z postů Emmy Hallové, administrátorky profilu Find Chelsie Dack. 

Přitom jen několik hodin předtím, než muselo být vyhlášeno pátrání, Chelsie publikovala veselé fotky s vyplazeným jazykem. „Nechápeme to, vůbec to nechápeme. Proč si to udělala? Byl to jeden z nejveselejších lidí, které znám,“ řekla zhroucená maminka Dawn Howellová. Podle ní netrpěla žádnými depresemi a sociální izolaci za koronavirové epidemie nesnášela nijak dramaticky.

Známky toho, že restriktivní opatření přece jen mohla prožívat i jinak, se ale objevují v jejím příspěvku, který na sociální síti zanechala 28. března. „Skutečně jsem tu situaci podceňovala. Nikdy jsem ji nekomentovala, ale dneska musím. Nedívám se na zprávy, protože mi vůbec nedělají dobře. Ale čtu si o těch věcech on-line a přijde mi to každým dnem děsivější. Stačí jen poslat zprávu a jsem u vás. Protože v téhle době musíme myslet na to, co je v životě nejdůležitější,“ stojí v něm.

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince důvěry: 800 155 555 nebo v Centru krizové intervence: 284 016 666. Děti a mladiství se mohou obrátit na Linku bezpečí: 116 111. Služby jsou poskytovány nonstop a zdarma.

 

 

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání