Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Tyran ze Sokolova bil, věznil a znásilňoval svou expřítelkyni: Peklo trvalo měsíce!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia.cz - ilustrace)
Aktualizováno -
16. května 2020
10:18
Autor: shp - 
15. května 2020
19:28

Týrání, bití, znásilňování a věznění. Tohle martyrium prožívala žena ze Sokolova. Doma ji trýznil a držel několik měsíců muž (45), který je jejím expartnerem. Zároveň s ní věznil i jejich společné děti. Ztrápená žena netoužila po ničem jiném než po útěku. Ten ale dlouho nebyl možný.

„Muž měl na začátku února po předchozích výhrůžkách donutit svou bývalou jednatřicetiletou přítelkyni, aby s ním odjela do jeho bydliště. V nadcházejících týdnech ji měl poté vulgárně urážet, fyzicky napadat a vyhrožovat jí zabitím v případě, že z bytu odejde s jejich společnými nezletilými dětmi,“ řekl webu TN.cz policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Došlo i k znásilnění

„V několika případech ji měl donutit k pohlavnímu styku,“ dodal mluvčí. To ale nebylo vše. Tyran doma svou expřítelkyni zamykal i s dětmi a nedovoloval jim odejít. Hlídal také její aktivity na sociálních sítích a kontroloval jí i mobilní telefon. Zlost si muž navíc vyléval i na dětech.

„Vše vyvrcholilo toto pondělí těsně po poledni, kdy měla dcera páru brečet v dětské postýlce. Muž měl po chvíli vzít dřevěné prkno a udeřit s ním do postýlky. Poté měl odejít do práce a v bytě tak zůstal pouze jeho otec,“ vysvětlil Kopřiva. Když stařík usnul, žena sebrala děti a utekla s nimi ke kamarádce.

Ženu zachránila kamarádka

Přítelkyně ji odvezla na policejní oddělení v Habartově. „O několik hodin později policisté muže zadrželi v práci. Sokolovští kriminalisté ho obvinili ze zločinů vydírání, zbavení osobní svobody, znásilnění a z přečinů ublížení na zdraví, omezování osobní svobody a nebezpečného vyhrožování,“ uzavřel mluvčí. Tyranovi hrozí až desetiletý trest. Na ten bude čekat ve vazbě, kam ho poslal sokolovský soud. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání