Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Potrhlý kněz se stal hitem internetu: Na věřící stříká svěcenou vodu z dětské vodní pistolky

Autor: ran - 
19. května 2020
10:04

Kněz z amerického Detroitu Tim Pelc se dostal do klasických akčních filmů a dokonce i do krvavé počítačové hry. Jak se mu to povedlo? Přimysleli si ho tam autoři memů. Kněz „střílející“ po věřících svěcenou vodu z dětské pistolky se totiž stal nejčerstvějším hitem internetu. 

V Detroitu budou mít lidé povoleno shromažďovat se v kostelech až od neděle. I nejdůležitější křesťanský svátek, Velikonoce, tak museli věřící oslavovat hlavně v soukromí. Výjimkou byla farnost, kde již 30 let slouží kněz Tim Pelc (70), napsal server Mirror.

Aby bylo učiněno zadost nařízením o sociálním odstupu a zároveň si lidé mohli přijít pro požehnání, vynašel otec Pelc vychytávku. Každého, kdo s autem přirazil k chodníku kostela, oblažil sprškou z křiklavě barevné dětské pistolky, zájemcům na požádání vystříkal i kufr. Fotografie netradiční procedury dodala na sociální sítě Pelcova farnost.  

Popularita otce Pelce navýsost těší. „Nemám proti ní nejmenších námitek, protože ta celá myšlenka boje proti zlu je dobrá a správná,“ přinesl jeho slova server BuzFeedNews. „Všichni přece chceme věřit, že ďábel není tou nejsilnější silou na zemi, a není jí ani koronavirus.“

Sám sebe kněz označuje za „trochu potrhlého“. Po zvýšeném zájmu si vymyslel i přezdívku, pravda, už ne tak originální, jako způsob, jak požehnat lidem, aniž by k nim musel na „dodech“, případně na „poprsk“.  Říká si maskovaný mstitel. Možná dokonce dublovaný, protože nosí nejen respirátor, ale i průhledný štít před obličejem.

„Jsem potěšen, že lidem přináším radost,“ dodal ještě na konto svého „vystupování“ v akčňácích kněz pro server Today. „A také jsem rád, že mám milé a shovívavé farníky. Ale jinak zde pandemii koronaviru všichni berou velmi vážně. Většina našich farníků si myslí, že by se s otevíráním kostelů a dalších shromáždění mělo ještě chvíli posečkat.“

..krakonos500 ( 19. května 2020 10:24 )

Každý si pomáhá jak umí. Pokud se dá ta voda považovat za svěcenou, tak wocogo?

Zobrazit celou diskusi