Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Děti pobíhaly v ulicích Ústí nad Labem se zbraněmi: Šlo o kontroverzní reklamu!

Děti v Ústí nad Labem způsobily velký poprask při reklamě na lasergame.
Děti v Ústí nad Labem způsobily velký poprask při reklamě na lasergame.  (Autor: Facebook)
Aktualizováno -
19. května 2020
14:17
Autor: shp - 
18. května 2020
19:22

Mnoho Ústečáků nevěřilo vlastním očím, když viděli pobíhat „ozbrojené“ děti v ulicích, před obchodním centrem a na zastávkách MHD. Šlo o kontroverzní reklamu, která pobouřila na sociálních sítích mnoho lidí.

Jakožto hráč airsoftu vám musím říct, že to je šíleně stupidní nápad a bezva způsob, jak tyto formy zábavy nechat zakázat. Jsem opravdu nadšen. Inteligence pořadatele evidentně nižší než průměrný věk zúčastněných. Nehledě na porušení zákona,“ uvedl na facebooku Petr.

Dobrý úlet toto... Kdo z té firmy nemá mozek a organizoval tuto blbost?“ tázal se Jan na sociální síti. „Tak mít u sebe zbraň a někdo na mě zamířit?!“ vyjádřil se rázně Tomáš. Na to správce facebookové stránky Lasergame Ústí, která za reklamou stojí, reagoval následovně.

Zastřelíš malé dítě?

Tak zastřelíš malé dítě s mluvící zbraní a svítící čelenkou na hlavě? To zní rozumně, že jsme blbci!“ napsal. Z incidentu se stala velká kauza, o které se v Ústí nad Labem hojně mluví. Nakonec marketingový manažer Lasergame Ústí přišel s oficiálním vyjádřením pro TN.cz.

Byla to čistě propagace a zábava pro ty děti. V centru jsme byli navíc jen chvilku, potom jsme se přesunuli do parku. Ty zbraně jsou hračky, vypadají tak, svítí a mluví. Svítí také čelenky, které ty děti měly na hlavách. Umíte si představit, že by někdo zastřelil dítě se svítící čelenkou a mluvící zbraní, jak lidi v komentářích naznačují? Ty děti na nikoho jiného nemířily, jen na sebe navzájem,“ vysvětlil Jan Pehl.

Policie o incidentu ví

Strážníci incident nijak neřešili. „Žádné hlášení k této události nemáme,“ uvedl pro Blesk.cz zástupce ředitele Městské policie Jan Novotný. Státní policie však ano. Dostala dva podněty od občanů. „Kriminalisté prověřili veškeré skutečnosti související s touto události. Ač může na část veřejnosti tato reklama působit kontroverzně, tak jsme neshledali, že by její realizací došlo k naplnění skutkové podstaty trestného činu nebo přestupku,“ uvedla policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání