Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Udělali si z koček boxovací pytel! Dva zápasníci měli umlátit zvířata k smrti

Autor: ran - 
19. května 2020
21:09

Případ nejen nesportovního, ale přímo nelidského chování zaznamenala latinskoamerická média v kolumbijském hlavním městě Bogota. Dva mladíci z místního boxerského klubu měli používat zvířata místo boxovacích hrušek. Oba podezřelí, stejně jako majitelé klubu, se nařčení z týrání zvířat brání. Na sociálních sítích ale sklidili bouři.  

Zprávy o umlácených kočkách pohozených na ulici začaly prosakovat na veřejnost přes sociální sítě a lokální tisk. Jako první se na Twitteru objevil krátký videozáznam, na němž mladý muž odhazuje kartony s neznámým obsahem do kontejneru nedaleko boxerského klubu. Video následovaly fotky toho, co krabice skrývala. Dvě brutálně umlácené kočičky.

Oznámení na úřady na sebe nenechalo dlouho čekat. Do budovy sportovního klubu nakráčela policie. V současné době jsou v případu dva podezřelí, na oficiální obvinění místní obyvatelé netrpělivě čekají. Oba boxeři byli údajně jediní, kteří v klubu nepřestali trénovat, ačkoli je nyní kvůli epidemii koronaviru oficiálně uzavřen, napsal server Infobae.

Majitelé zařízení vydali prohlášení, v němž chování pachatelů odsuzují. Jedním dechem ale tvrdí, že o ničem nevěděli a událostí litují. „Týrání zvířat je absolutně nepřijatelné a chceme jasně deklarovat, že podobné chování není součástí hodnot naší firmy a našich sportovců. Od okamžiku, kdy jsme se o situaci dozvěděli, jsme rozhodnuti přikročit k disciplinárním sankcím pro všechny, kdo se na týrání podíleli.“ 

Některým rozhněvaným místním obyvatelům a dalším lidem na sítích však omluva nestačí. „Ne, tohle je neomluvitelné, žádné vysvětlování a vytáčky tomuto ,klubu' nesmějí projít. Tohle se nestalo za zády majitelů. Ani nemůžeme nazývat sportovcem někoho, kdo používá zvířata ke svému povyražení. Všechny ty kočky byly znetvořeny a zemřely ve velkých bolestech,“ zní například jeden z komentářů na sítích. 

Případ zahýbal Bogotou do té míry, že se k němu vyjádřil i starosta města Jaime Pumarejo a slíbil jeho řádné vyšetření. „Ve městě nebudeme tolerovat žádné podobné chování, které míří proti zdraví a životu živých tvorů,“ ubezpečil všechny Bogoťany starosta.

PPP150W ( 19. května 2020 23:17 )

Pak jste asi nemocný. Ale ne se zažívacím traktem, ale duševně. Nebo shledáváte nějakou logiku v tom, že se díváte na fotky o kterých víte dopředu, že se vám tím udělá nevolno? Nebo jste při čtení toho článku očekával fotografie načesaných číč ze zvířecího salonu krásy? Vy chytrolínku?

starymlok ( 19. května 2020 22:00 )

Bezmozek a hlavně úchylnej dobytek se najde v každé destinaci

PPP150W ( 19. května 2020 21:47 )

Možná kdyby vám někdo podobným způsobem vyprášil plyšovýkožíšek, psal byste jinak, hrdino.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání