Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Hrůza v romské osadě: Do psa zasekli sekeru, druhého pořezali! Ochránci nabízejí odměnu za dopadení pachatele

Autor: VaB - 
21. května 2020
20:25

Jednoho psa napadli sekerou, druhému chtěli uřezat penis! Zachránci zvířat náhodně nalezli dva napadené psy. Jeden zemřel při operaci, druhého museli uspat. Fotografie nejsou vhodné pro slabší povahy.

Slovenští ochránci zvířat náhodně nalezli v osadě Huncovicia jednoho psíka. Ležel na zemi a v těle měl obrovskou otevřenou ránu! Podle komunity Udaj svojho množitela měl psa někdo napadnout sekerou. 

„Psa jsme nalezli bezvládně ležet v osadě s obrovskou otevřenou ránou, přes kterou bylo vidět při manipulaci do hrudníku, a přední noha mu jen tak visela,“ napsali na facebooku. Podle nich pes trpěl velkými bolestmi, v ráně měl i červy.

Okamžitě ho proto převezli na veterinární kliniky do Popradu, kde ho okamžitě operovali. Bohužel jim ale na sále zemřel. Vyšetření dále ukázalo, že šlo o jinak úplně zdravého jedince. „Někdo se ho tímto krutým způsobem pokusil zabít,“ myslí si ochránci. Pes prý trpěl bolestmi několik dní.

Další napadený pes!

Když v osadě pátrali dál, nestačili se divit! O pár metrů dál byl nalezen další vážně zraněný pes. „Měl obrovskou ránu od břicha až po semeníky, někdo mu chtěl odříznout penis! Ležel bez pomoci po několik dní, nemohl chodit, trpěl hroznými bolestmi,“ popisovali své zážitky dál. 

Rána u druhého psa byla plná hnisu, přišlo se i na to, že měl tříštivou zlomeninu pánve! První operaci, kdy mu ošetřovali rány, naštěstí přežil, jeho stav byl ale vážný, a tak ho museli veterináři podle Československého kastračního programu uspat.

Odměna za informace

Nálezci psů si myslí, že by pachatelů mohlo být více. „Nevěříme, že by statného a dospělého ovčáka udržel jeden člověk. Proto předpokládáme, že je pachatelů víc,“ myslí si členové Československého kastračního programu.

Obrátili se proto na širokou veřejnost s prosbou: „Informace o pachateli/pachatelích budou odměněné na ruku sumou 300 eury, pokud se ukáže, že jsou pravdivé,“ zakončili s tím, že jim tip na pachatele může kdokoliv podat přes zprávy na facebooku, nebo rovnou na tísňovou linku Slovenské policie. 

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání