Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Osmimetrová ocelová tyč propíchla dělníkovi lebku: Jako zázrakem však přežil

Autor: jel - 
21. května 2020
21:27

Na pokraji smrti se ocitl stavitel pan Chen z Číny, kterému hlavou projela ostrá kovová tyč. Lékaři v nemocnici muže operovali dlouhé tři hodiny a po operaci byl pacient 42 dní v komatu! Nyní se však konečně probral.

Ocelová špička se panu Chenovi zapíchla do hlavy, když pracoval na rekonstrukci vily ve městě Jiangmen 11. března. Údajně spadla z výšky, propíchla staviteli lebku a narazila do mozku, nebohý stavitel okamžitě omdlel.

O případu informovala nemocnice People's Hospital of Jiangmen, do níž byl zraněný převezen. Ta uvedla, že pan Chen byl doslova na pokraji smrti, když mu dělali CT. Poté se sešel tým specialistů vedený náměstkem ředitele nemocnice a neurologem Dr. Zhao Pengzhouem, aby projednal plán pro operaci.

„Špička zasáhla pacienta téměř uprostřed hlavy. A vrazila do druhé strany mozku. Hlavním rizikem operace bylo nekontrolovatelné masivní krvácení,“ řekl Dr. Zhao. Chirurgové museli během operace rozříznout pacientovi část hlavy, aby mohli několikacentimetrový hrot, který zůstal v lebce, vytáhnout. Nebezpečný zákrok proběhl úspěšně, přesto byl pan Chen 42 dní v komatu. Ke konci dubna se však probudil a nyní se plně zotavuje.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi