Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Holčička (5) spadla dědovi pod sekačku: Její nožička letěla devět metrů vzduchem

Autor: jžk - 
23. května 2020
15:51

Stačila chvíle nepozornosti a neštěstí bylo na světě. Malá Maisie Bakerová si hrála na zahradě, když zakopla a spadla jejímu dědečkovi přímo pod čepele sekačky. Ty jí zvládly odříznout pravou špičku chodidla a celou levou nohu!

Sekačka nohu vymrštila přes zahradu, kde trefila zděšenou matku holčičky, Emmu Bakerovou (38). Ta zavolala záchranku a pokusila se ránu zaškrtit, vypadalo to, že dívka ještě před příjezdem záchranářů vykrvácí. Lékaři ji urychleně převezli do nemocnice v Cambridge.

Trvalo deset hodin, než jí rány řádně vyčistili a pokusili se přišít useknuté části zpátky k tělu. Ani po dalších dvou operacích však není jisté, zda nebudou muset nohu malé Maisie nakonec amputovat. Zoufalá maminka se pokouší vybrat peníze na léčbu pomocí stránky Gofundme.com, na které můžete přispět i vy.

Emma nyní varuje ostatní rodiče, aby nenechali pobíhat své děti po trávníku, když ho zrovna někdo seče. „Trhá mi to srdce, o ničem tak hrozném se mi nikdy ani nesnilo,“ naříká maminka, která se musí střídat u nemocničního lůžka s otcem dívenky kvůli omezením souvisejícím s koronavirem. „Její dědeček je rozrušený, neustále pláče, cítí se provinile. Kvůli pandemii ji nemůže ani navštívit, a to je pro něj velmi frustrující,“ popisuje.

Pár, který má ještě dvě další malé dcery, očekává, že Maisie opustí nemocnici na invalidním vozíku a bude potřebovat fyzioterapii a dlouhodobé poradenství. Nemůžou ani vyloučit, že holčička nakonec neskončí s protézou. „Nechte své děti doma, když se seče trávník, může to být opravdu jenom vteřina,“ apeluje na rodiče.

levicove-smegma ( 23. května 2020 17:07 )

Devět metrů, to může být světový rekord!

villon ( 23. května 2020 17:07 )

Tak tohle je na Ginesovku. A stěží to kdo bude překonávat, protože upálit haksnu svímu dětsku a dát třeba jen osum metrů, to by bylo k vzteku. Navíc s vědomim že druhej pokus už je konečněj tak by už probýhal pod obrovskym psichyckým tlakem.

kralovna-vsech-mori ( 23. května 2020 16:19 )

Strašné, ale možná by stačilo si děti vychovat.

Zobrazit celou diskusi