Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Před a po: Koronavirus změnil svalovce k nepoznání! Zhubl 23 kilo a málem nepřežil

Autor: ran - 
21. května 2020
13:55

Zdravotní bratr Mike Schultz (43) ze San Francisca byl krásný, mladý, ve skvělé kondici a zcela zdráv. Pak se v březnu nakazil koronavirem a málem nepřežil. Strávil více než měsíc v nemocnici ve vážném stavu. Zhubl 23 kilogramů. Na sociálních sítích po propuštění sdílel snímky před a po. „Vypadal jako v kómatu. Bylo to děsivé,“ svěřil se jeho přítel.  

Koronavirus bral na lehkou váhu. Nyní ale už ví, co tahle bestie dokáže. Na srovnávacích fotografiích si každý může prohlédnout, jak dal vir sportovci zabrat.

Na prvním snímku je Mike zachycený asi měsíc před vypuknutím epidemie. Svoji normální váhu 86 kg si udržoval poctivým, téměř každodenním cvičením. Druhá fotografie ukazuje zdravotního bratra, jak vypadal, když se vylízal z covid-19. Zhubl na 63 kg.

Nakazil se začátkem března na festivalu v Miami Beach, kam si vyrazil se svým přítelem Joshem Hebblethwaitem (29). Celkem 38 lidí se na hudební události nakazilo, tři z nich zemřeli, napsal server Sun. Pár dní nato se u Mika dostavily vysoké horečky a objevila se mu voda na plicích.  

„Nejdřív jsem myslel, že to nic nebude,“ řekl po propuštění z nemocnice Mike pro Buzz Feed. To se ale šeredně spletl. Strávil na lůžku víc času, než si kdy dovedl vůbec představit. Přes čtyři týdny ležel zaintubovaný, dostával kyslík a nevěděl, co se bude dít. „Vypadal, jako by byl v kómatu, bylo to strašné,“ zavzpomínal přítel. 

„Postováním fotek jsem chtěl jasně ukázat, že to může potkat úplně kohokoli. Je jedno, jestli jste staří, mladí, zdraví, takoví nebo makoví. Můžete onemocnět,” řekl Mike. „Byl jsem slabý jako moucha. To mě frustrovalo ze všeho nejvíc. Neudržel jsem ani telefon, byl na mě moc těžký. Nemohl jsem ani psát zprávy, strašně se mi klepaly ruce,“ popsal svůj stav Mike.

Lidé mu občas vyčetli, že se festivalu v Miami zúčastnil, někteří komentující mu dokonce bez okolků přáli, aby nemoc nepřežil. Sám Mike si ale pochvaluje, že pozitivní a povzbudivá slova od lidí převažovala a převažují.  

Vše se nakonec v dobré obrátilo a s přítelem si po propuštění do domácího ošetřování mohli dát do nosu. V rychlém občerstvení si na oslavu shledání každý objednal dva dvojité cheeseburgery, hranolky a jahodový šejkr. Chuť sice byla nemocí ještě lehce ovlivněná, ale i tak si Mike pošmákl jako nikdy.

Cabral ( 22. května 2020 00:32 )

No rekl bych, ze ted vypada lip a mladsi. Proc se tahat s takovou hroudou masa na tele... Ja jsem pred par lety zhubl ve spitale za 10 dni o 10kg. Je fakt ,ze pak jsem neusel ani 100m. A trvalo dalsi 2 tydny, nez se clovek dostal do normalni formy...

starymlok ( 21. května 2020 21:14 )

Vysvětlující a hřejivé,volotrku

starymlok ( 21. května 2020 21:12 )

Lehká váha je teď ta bukvice

naidka ( 21. května 2020 19:16 )

I ta bradka mu trochu zhubla.

gabreta ( 21. května 2020 18:19 )

Nejspíš nesehnal Anabolika!!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa