„Bez lékařské péče se zatím ještě neobejdu. Za to, že žiju, musím ale měsíčně platit přes 60 tisíc korun a zásoby jsou u konce,“ postěžovala si filmová Lída Baarová, které je teď domovem seniorcentrum v pražských Štěrboholích.

Tam ji to ale stojí 42 tisíc měsíčně a když se k tomu ještě připočte nájem za byt, který činí i se službami přes 18 tisíc korun, jde opravdu o dost vysokou sumu. A herečka momentálně nevydělává.

Smutné vyhlídky

„Jestli tady budu muset zůstat, nemohu si dál dovolit držet byt,“ je nešťastná Procházková, jejíž byteček je sice malinkatý, jeho terasa je ale zase tak obrovská, že na ní herečka pěstuje stromy, má tam záhonky, vanu a ještě ten výhled na Prahu!

Navíc je v bytě nábytek ještě z dob, kdy žila se svým prvním manželem, legendárním hercem Karlem Högerem (†67). „Jestli ho budu muset pustit, tak to je můj naprostý konec. To je smrt,“ stýská si Zdenka. I když už bude zlomená pravá ruka v pořádku, potíže s pohybem kvůli kyčlím a páteři bude mít pořád. Pečovatelka bude tedy nutná i v domácím prostředí, a ta přijde minimálně na 2000 korun denně.

VIDEO: Zdenka Procházková natáčela klip s Basikovou: Mám černé období, ale ještě ráda žiju!

Video
Video se připravuje ...

Zdenka Procházková natáčela klip s Basikovou: Mám černé období, ale ještě ráda žiju! Pavlína Horáková, Aleš Brunclík

Fotogalerie
24 fotografií