Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Nabídl v inzerátu syna přítelkyně coby „malého škůdce“. Případ pobouřil dětskou ombudsmanku

Autor: ČTK, for - 
21. května 2020
21:33

Jeden z obyvatel Petrohradu nabídl přes inzertní portál Avito „malého škůdce“ - zlobivého syna své přítelkyně. Nabídka zaujala nejen média, ale i „dětskou ombudsmanku“ v druhém největším ruském městě a také federální vyšetřovatele, uvedl dnes zpravodajský server Newsru.com.

„Malý škůdce hledá nové rodiče. Rád sprostě nadává, lže a krade. Nemá úctu ke starším. Nechce se učit, číst a pomáhat doma. Zbožňuje celé dny hrát hry na mobilním telefonu či na PlayStation a koukat se na YouTube. Předám ho zdarma těm, kdo ho učiní šťastným,“ stálo v inzerátu i s připojeným snímkem chlapce. Inzerát vyšel v rubrice s nabídkou domácích zvířat.

Autor inzerátu později vysvětloval, že chtěl tímto způsobem dát lekci synovi své přítelkyně, který „vydírá svou matku“ a „pořádá hysterické scény“. Po zveřejnění nabídky se prý chlapec „ztišil“.

Mluvčí portálu Avito zveřejnění vysvětloval tím, že zkontrolovat každý inzerát není v lidských silách, protože jde o miliony nabídek. Proto obsah nejprve vyhodnotí automatický systém, který možné „závadné“ nabídky pošle k „ručnímu“ posouzení. V daném případě však automatický systém shledal, že inzerát na zlobivé dítě je v naprostém pořádku, a zveřejnil jej.

Petrohradská „dětská ombudsmanka“ jej má za naprosto nepřijatelný. Souvisel podle ní se stresem, pramenícím z izolace obyvatel velkoměsta v jejich domovech. Tu nařídily úřady ve snaze omezit šíření koronaviru.

Michael Brunnbauer ( 21. května 2020 22:38 )

V Rusku nikdy nemel lidsky zivot zadnou cenu, tak se nedivte. To same Severni Korea a Cina.

Zobrazit celou diskusi