Patnáctiletou dívku objevila pro svět módy agentka agentury Elite, když ji viděla na nákupech. Kariéra bývalé studentky klasického tance nabrala obrátky v Paříži a Naomi se jako vůbec první modelka tmavé pleti objevila na obálce prestižního Vogue. Brzy se přidalo množství dalších, stejně jako vrcholové módní přehlídky.

Nahá pózovala pro Playboy, kalendář Pirelli či Madoninu knihu Sex. A podprsenku nepotřebuje ani na mole. Mimo modeling se jí ale nedařilo. Propadákem bylo její hudební album Baby Woman (1995), uznání ze stran kritiků se nedočkala ani za román o modelkách Swan nebo epizodních rolích v pár filmech. V několika slavných videoklipech aspoň předvedla taneční nadání po rodičích, mimo jiné ve Freedom George Michaela či In the Closet s Michaelem Jacksonem.

Hysteráky z dětství

Velkým problémem krásné Naomi je její agresivita. Nejznámější byla kauza, kdy po asistentce hodila mobilem, za což vedle dvou milionů dolarů odškodného a kurzu zvládání hněvu dostala nařízeno pět dní veřejně prospěšných prací. Vidět světoznámou modelku sbírat odpadky v šatech od Dolce & Gabbana za necelých 7 milionů korun byla světová senzace.

Hysterické záchvaty prý často dostávala i při přehlídkách, některé kusy prostě odmítala obléknout. Vždy prý cítí vinu a hájí se, že si agresivní sklony vypěstovala v dětství – otce nepoznala a matka na ni neměla čas. V minulosti měla problémy i s drogami, a ač to dlouho popírala, musela nakonec absolvovat odvykací kůru.

Vedle její kariéry je impozantní i seznam jejích milenců: mj. boxer Mike Tyson, herec Robert de Niro, monacký kníže Albert II., Flavio Briatore z Formule 1, ruský miliardář Vladimir Doronin nebo basák U2 Adam Clayton. Nikdy se však nevdala, nepořídila si dítě, neusadila se a nezklidnila.

Fotogalerie
49 fotografií