Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Neunesl rozchod s přítelkyní: Srazil ji a jiného muže autem! Jde o dvojnásobný pokus o vraždu

Autor: ČTK, VaB - 
21. května 2020
20:45

Karlovarští kriminalisté vyšetřují dvojnásobný pokus o vraždu! Muž (25) úmyslně srazil svou bývalou přítelkyni a muže, který ji doprovázel. Neunesl totiž rozchod. Sražená dvojice utrpěla vážná zranění.  

Ojedinělým případem se zabývají kriminalisté z Karlovarského kraje. Žena (23) se v dubnu rozešla se svým přítelem (25). Ten ale rozchod neustále, a začal tak svou již bývalou přítelkyni pronásledovat. Dokonce jí i nebezpečně vyhrožoval a telefonicky kontaktoval. 

Vše se ale postupně stupňovalo. Muž denně, mnohdy i několik hodin v kuse, seděl ve svém autě v místě bydliště ženy nebo zaměstnání a sledoval ji. „Opakovaně jí měl vyhrožovat, že pokud se k němu nevrátí, tak jí ublíží na zdraví,“ uvedla policejní mluvčí Kateřina Krejčí.

Došlo na nejhorší

Svou vyhrůžku, že ženě ublíží, nakonec naplnil. Situace se dramaticky zhoršila, muž měl své ex na ulici vyhrožovat zabitím, stejně tak i muži (30), který ji doprovázel. Pětadvacetiletý muž nakonec sedl do svého auta a dvojici srazil! 

„Po nárazu oba upadli na zem. Poté měl ještě z vozidla vystoupit a bezvládného sraženého muže fyzicky napadnout. Žena a muž utrpěli vážná zranění, se kterými byli převezeni Zdravotnickou záchrannou službou do nemocnice,“ popsala situaci Krejčí. Policisté na místě řidiče octavie zadrželi. 

Dvojnásobný pokus o vraždu

Kriminalisté pouhý den po nehodě řidiče obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy ve stádiu pokusu a z přečinu nebezpečného pronásledování. Soudce muže poslal do vazby, v případě prokázání viny mu hrozí trest od 15 do 20 let, případně i výjimečný trest. 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání