Vzdát se věci spojené se zesnulým milovaným člověkem, kterou si člověk připomíná společné šťastné časy, není jednoduché. A Dagmar Havlová se nikdy netajila tím, že první prezident České republiky byl a i téměř devět let po jeho smrti stále je mužem jejího života. Nejspíš i proto si dodnes schovávala ložní prádlo, ve kterém s Václavem Havlem spávali bok po boku. A když už se ho teď rozhodla vzdát, spojila to někdejší první dáma s pomocí druhým.  

„Bylo to vlastně to první, co mě napadlo, když vypukla koronavirová pandemie. Říkala jsem si, že musím sehnat něco hodně bavlněného, a to bylo to povlečení,“ rozvyprávěla se Dagmar Havlová ženě, která si roušku z běžného materiálu, přesto vzácného zdroje, pro sebe získala ve dražbě. Ve videu, které bylo k vidění v sekci stories oficiálního instagramového profilu Dagmar Havlové, se při pohledu na roušku obě ženy znatelně uculují.

Rouška z ložního prádla manželů Havlových se nakonec vydražila za 22 222 korun. Celou částku se Dagmar Havlová rozhodla věnovat na pomoc lidem bez domova. „Musíte si ji samozřejmě přežehlit,“ rozloučila se herečka s vítězkou.     

VIDEO: Dagmar Havlová se vrátila k dabingu! Prozradila, jaký na to má fígl!

Video
Video se připravuje ...

Dagmar Havlová se vrátila k dabingu! Prozradila, jaký na to má fígl! Kateřina Štichová, Aleš Brunclík

Fotogalerie
44 fotografií