Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Mladý ošetřovatel podřízl hrdlo 19 klientům: Inspiroval ho Hitler!

Autor: DH - 
22. května 2020
19:17

Hororový příběh s fatálním koncem pro vraha. Soudce rozhodl o trestu smrti oběšením pro Satashiho Uematsua za to, že v roce 2016 podřízl krk devatenácti klientům pečovatelského domu, kde sám pracoval. V plánu měl ovšem zabít daleko více lidí.

Mladý ochotný blonďák, který se chtěl stát učitelem jako jeho otec, ale později se rozhodl pro práci ošetřovatele. Oblíbený kolega, ale ve svých posledních dnech na svobodě i trochu podivín. Tak okolí vzpomíná na dnes už třicetiletého Satashiho Uematsua z japonského města Sagamihara nedaleko Tokia. V roce 2016 se jeho život obrátil naruby poté, co se rozhodl zrealizovat ďábelský plán, který se mu zrodil v hlavě.

Satashi pracoval jako ošetřovatel tři roky, denně byl v kontaktu s postiženými lidmi od 18 do 70 let věku v zařízení Tsukui Lily Garden. Jako každé jiné podobné zařízení v zemi bylo do posledního místa plné, protože v Japonsku stále platí stigma kolem postižených a rodiny se o ně většinou nestarají a dávají je do ústavů. Satashi v ústavu pracoval do února 2016, kdy mu došla s postiženými lidmi trpělivost. Přišli mu zbytečnou zátěží pro společnost.

Zlom nastal v noci 26. července. Satashi odešel z domu svých rodičů a se sportovní taškou plnou nožů a jiného nářadí vyrazil k zařízení, kde dříve pracoval. Na místě to dobře znal. Rozbil okno k ochrance, kterou svázal a vzal jí klíče od zařízení.

Pak započal své řádění. Postupně podřízl krk téměř každému pacientovi, kterého našel. Někteří z nich byli přitom upoutání na lůžko a nemohli se hýbat. Výsledek? Devětadvacet sanitek odváželo 19 mrtvých a 26 těžce zraněných postižených osob. Satashi se pak krátce nato k činu přiznal na policii s tím, že výsledek svého řádění považuje za úspěch.

Šokující na celém případu je fakt, že se mu dalo snadno zabránit. Satashi v únoru roku 2016 sepsal radikální dopis, který se osobně rozhodl doručit členům japonské vlády. Stálo v něm jeho prohlášení, že postižené lidi považuje za méněcenné bytosti bez lidských práv a přeje si, aby mohly jejich rodiny provést u těchto „bytostí“ eutanazii. Na policii později přiznal, že ho inspiroval Adolf Hitler a jeho chování k Židům. Za to dostal v zařízení, kde pracoval, výpověď a putoval na čas do psychiatrické léčebny. Pár týdnů po propuštění vzal vše do vlastních rukou.

Vyšetřování činu mladého Japonce trvalo tamní policii tři roky, letos v lednu pak konečně stanul před soudem, kterému přihlíželo na 2 tisíce lidí. Rozsudek byl nemilosrdný. V březnu soudce rozhodl, že bude Satashi popraven oběšením. Mladík se neodvolal. Stále si stojí za svým názorem, že postižení nemají na tomto světě své místo. Činu nikdy nelitoval.

nakobyl ( 22. května 2020 20:39 )

No vzor Hitlera může u nás inspirovat také. Stačí se každý den dívat na Čt nebo Primu a vždy se tam objeví pořad o genialitě Vůdce a smůle jeho dobře vycvičených hochů, vycvičených v jakémkoliv vraždění

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání