Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Sophiina volba? Žena zastřelila dceru i sebe! Ušetřila jen syna (12)

Autor: ran - 
26. května 2020
18:10

Alexicu Stevenson-Gatesovou (†34) obléhala policie v jejím domě celých osm hodin. Dva ochránci zákona při tom utrpěli střelná poranění. Policie na místo přijela, když jim volal vystrašený manžel Gatesové s tím, že ho ohrožuje střelnou zbraní. Žena se nakonec s dcerou zabarikádovala v komoře. Tam pak policie našla zastřelenou mámu i její dítě. 

V pondělí půl hodiny po půlnoci místního času se v jednom z domů v americkém Dallasu strhla divoká hádka. Skončila vytasenou zbraní, střelbou a útěkem manžela z domu. Ten vzápětí zavolal na svoji ženu policii. Ohlásil domácí násilí.

V domě se tou dobou nacházely i dvě jejich děti, Miloni Metoyerová (†9), která později zahynula, a 12letý syn, napsal server Daily Mail.

S policií k domu dorazila speciální jednotka i vyjednavači. Akce se po nějaké době dočkala dílčího úspěchu, když vyjednavači přiměli matku k tomu, aby propustila alespoň jedno z dětí. Byl jím její syn. Holčička bohužel zůstávala nadále s násilnicí v domě.

Kolem 6.30 se speciální jednotka rozhodla k činu. Vnikli do domu, kde je však zastavila sprška střel od Gatesové. Dva členy jednotky při tom poranila. Oni však palbu neopětovali, s vědomím toho, že by mohli zasáhnout nevinnou holčičku.

K dalšímu průniku do budovy došlo opět až kolem 9. hodiny dopolední. Jenže tou dobou už bylo bohužel po všem. Matka se totiž po prvním střetu s policií zabarikádovala i s dcerou v komoře. Po ohledání obou těl bylo zřejmé, že tam malou Miloni Gatesová zavraždila a pak obrátila zbraň i proti sobě. 

 

„Já tomu prostě nemůžu uvěřit. Vůbec nechci ani pomyslet na to, co musela moje milovaná Miloni prožívat v posledních chvílích, kdy ještě žila,“ řekl listu Dallas Morning News otec holčičky Noland Metoyer, jiný muž než manžel Gatesové. „Odpočívej v pokoji, moje krásná dceruško Miloni Metoyerová... Děkuji ti za nejlepší léta mého života,“ napsal pro svoji dceru poslední vzkaz na sociální sítě.

Metoyer žije v Louisianě, s Gatesovou se rozvedl brzy po narození Miloni. Podle vlastního tvrzení se ale s dcerou pravidelně stýkal. Metoyer také uvedl, že jeho bývalá manželka měla dlouhodobě problémy s agresivitou i se zákonem, a to během trvání jejich svazku, ale i poté. Dvakrát od roku 2005 byla obviněna z násilného chování, přičemž minimálně jednou se její agresivita obrátila proti členu její rodiny.

Místní sociální úřad sice oznámil, že proti Gatesové nebylo nikdy vzneseno žádné obvinění kvůli týrání některého z obou jejích dětí. Co se skutečně dělo za zavřenými dveřmi u Gatesové doma, nikdo vědět nemůže. Jisté je jen to, že zemřeli dva lidé.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání