Více než dvouměsíční nicnedělání nejstarší dcera Karla Gotta (†80) nepřijala s nadšením, o to víc se těšila, až se opět otevře bar, kde je zaměstnaná. „Když jsem se dozvěděla, že se opět otevírá, měla jsem obrovskou radost. Mám tu práci moc ráda, a tak jsem s nadšením už v pátek šla vše chystat a připravovat. Moc mi chyběli lidi, ráda se s nimi potkávám,“ těšila se Dominika před včerejším znovuotevřením baru.

Finančně jsem na tom nebyla špatně, po celou dobu jsem pobírala 80 % mzdy, ale moc se z toho ušetřit nedalo,“ přiznala Gottová. Co však Dominice dělá vrásky, je to, jak bude podnik po ukončení vládních nařízení dál prosperovat.

Chodili k nám hlavně cizinci a ti nyní chybí. Je velkou neznámou, jestli čeští zákazníci budou chodit na místo, kam nebyli předtím zvyklí,“ strachuje se Gottová. Ta má v plánu hodně šetřit a na konci roku navštívit Asii, kterou si zamilovala. To je jeden z důvodů, proč si také našla brigádu v lahůdkách, které jsou v přízemí pražského obchodního centra, kde je i restaurace.

Časová osa

  • 12. března – naposledy měla směnu v práci, druhý den bar uzavřela vládní nařízení.
  • 21. března – stěhování z Chouzavé do pražských Vysočan.
  • 11. května – poprvé nastoupila na brigádu do lahůdek.
  • 22. května – úklid a příprava podniku.
  • 25. května – znovuotevření Baru Uno, kde je Dominika zaměstnaná na HPP.

Místo hodiny jen čtvrt

Na svoji poslední směnu v březnu dojížděla Gottová více než hodinu z Chouzavé na Příbramsku. Během karantény se přestěhovala a na včerejší směnu jí cesta trvala jen čtvrthodinu.

Úžasné na tom je, že si mohu přispat. Rozhodně totiž nejsem ranní ptáče. Taky když chci zajít za kamarády na návštěvu, nemusím neustále koukat na hodinky, abych nepropásla poslední spoj,“ pochvaluje si změnu adresy Dominika.

V lahůdkách myslí na tátu

Ponechám si obě místa, a když budu mít volno v baru, půjdu prodávat za pult. Ta práce mi totiž připomíná tatínka. Měli jsme spolu takový rituál. V lahůdkách jsme nakoupili spoustu různých vzorků všeho možného a pak je rozložili na Bertramce v kuchyni a rovnou z papíru se sklenkou vína ochutnávali a povídali si,“ zavzpomínala na tatínka Karla.

PUBLIKACI MŮJ TÁTA KAREL SI MŮŽETE OBJEDNAT ZDE!!!

6304241:gallery:true:true

VIDEO: Dominika s Ivanou nekomunikuje, proč? Nemocný Hryc myslí na nejhorší. Sepsal závěť

Video
Video se připravuje ...

Dominika s Ivanou nekomunikuje, proč? Nemocný Hryc myslí na nejhorší. Sepsal závěť. Barbora Horáková

Fotogalerie
59 fotografií