Kdo má na oběd nárok? Každý, kdo je majitelem nejrozšířenější tuzemské stravenkové karty Ticket Restaurant Card nebo karty na stravování a volnočasové aktivity Edenred Card. A to je pěkná porce lidí: v celém Česku plných 200 tisíc!

Získat oběd zdarma je hodně jednoduché, jak vysvětluje generální ředitel Edenredu, Nicolas Eich: „Nárok vždy na jeden oběd zdarma bude mít každý člověk, který se aktivně zapojí do naší výzvy na adrese dorestaurace.edenred.cz. Stačí aby zaplatil pět obědů ze svého a my mu pošleme na stravenkovou kartu peníze na šestý.“

Edenred rozdá 30 tisíc obědů. Pomáhá tak rozhýbat restaurace
Autor: Edenred CZ

Projekt začíná tento týden a bude ukončen s posledním červnovým dnem

A kolik peněz na jeden oběd Edenred pošle ze svého? „Bude to 131 korun. Je to jednak hodnota ideální stravenky v Česku a odpovídá to i průměrné útratě za jeden oběd v restauraci,“ vysvětluje Nicolas Eich.

V Edenredu věří, že se do akce zapojí co nejvíce lidí, kterým bude společnost moci udělat radost jídlem zdarma. „Chceme rychle přivést do restaurací velké množství zákazníků a zajistit jim tak finanční příjmy, které jsou v restartu jejich podnikání klíčové. Když se začne i s naší pomocí restauracím dařit, nejvíc na tom vydělají zákazníci. Budou mít možnost volby mezi různými podniky a zachovaná bude pestrá nabídka jídel,“ říká Eich.

Edenred rozdá 30 tisíc obědů. Pomáhá tak rozhýbat restaurace
Autor: Edenred CZ

Edenred má v tuzemsku síť celkem 20 tisíc partnerských restaurací, tedy naprostou většinu z těch, ve kterých se v tuzemsku podávají jídla. Platit stravenkovou kartou lze ve velké části z nich, a to ve všech regionech České republiky od velkých měst až po obce.