Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Tři chlapci se nechali kousnout jedovatým pavoukem! Doufali, že budou jako Spider-Man!

Kluci se nechali kousnout pavoukem, aby byli jako Spider-Man.
Kluci se nechali kousnout pavoukem, aby byli jako Spider-Man.  (Autor: D. Kundrát, M. Hykl, P. Machan, M. Pátek, Reuters, ELI Beamlines, Profi - media, Shutterstock)
Autor: DH - 
27. května 2020
18:39

Tři sourozenci ve věku 8, 10 a 12 let byli v Bolívii hospitalizováni poté, co je všechny uštknula smrtelně jedovatá černá vdova, jeden z nejnebezpečnějších pavouků na celém světě. Všichni tři už jsou mimo ohrožení života. Toužili být jako Spider-Man.

Podle informací z místa Chayanta v Bolívii, kde k události došlo, si chlapci hráli nedaleko domu, zatímco jejich matka údajně sbírala dřevo. Během toho ale našli smrtelně jedovatého pavouka, černou vdovu, a napadl je hloupý nápad. Doufali, že pokud je uštkne, dostanou superschopnosti jako Peter Parker ve filmu Spider-Man.

Následně prý tři sourozenci pavouka provokovali klackem a ten je doopravdy nakonec všechny napadl svým kousnutím. Vzápětí se u nich dostavily veškeré známé příznaky, které přináší jed černé vdovy: silná bolest svalstva, křeče v břiše, zvýšený tep a svalové křeče. Poté, co všichni tři začali být ve vážném stavu, je matka musela vzít do nemocnice.

Sourozence pak postupně přeložili na zdravotní střediska, ale jejich stav se po tři dny jen zhoršoval. Pomoci se jim dostalo až v hlavním městě Bolívie La Pazu, kde jim lékaři dali sérum proti kousnutí. Domů odešli po pěti dnech. Následně se přiznali, že se pavoukem nechali uštknout proto, že chtěli být jako Peter Parker z filmu Spider-Man od studia Marvel.

Pavouk jménem černá vdova dostal název podle toho, že samičky tohoto druhu velmi často zabijí a sní samečky krátce po páření. Tento druh není obvykle agresivní, jeho kousnutí ale může být smrtelné. Ve vyspělých zemích se většinu pacientů podaří zachránit díky vyspělým lékům.

Adam Clear ( 29. května 2020 09:31 )

Uštknutí je zdravotní stav, který nastává po útoku jednoho druhu na jiný nejčastěji prováděný pomocí zubů vybavených jedem. V některých případech je jako uštknutí řazeno i bodnutí organismu vybaveného jedovatým trnem na ocasu. Wikipedie 🙄

krtek. ( 27. května 2020 19:33 )

blesku, dík za rozšíření obzoru, dodnes jsem se mylně domníval, že uštknout může tak akorát had

Zobrazit celou diskusi