Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Spolujezdce málem sťala letící želva: Zůstala zaseknutá v předním skle auta!

Autor: ran - 
27. května 2020
16:45

Latonya Larková si může gratulovat za kvalitní skla v autě a za svůj postřeh. Jela v autě se svým bratrem po silnici ve městě Savannah v americkém státě Georgia. Najednou zahlédla, jak k jejich vozidlu letí vysokou rychlostí nějaký předmět a míří jim přímo do předního skla. Řidička se domnívala, že z nějakého náklaďáku odlétla cihla. Z cihly se ale vyklubala želva s pořádně nabroušeným krunýřem!

Larkové bratr Kevin Grant viděl „předmět“ letět přímo na sebe. Stačil se jen lehce odklonit a zakrýt si rychle rukou obličej. V následující chvíli se na něj sesypala sprška úlomků skla. Díky tomu, že jeho sestra sešlápla instinktivně brzdový pedál, želva nedoputovala až k němu. Její tvrdý krunýř s ostrými okraji byl jej býval mohl nepěkně zranit.    

Latonya však naštěstí zpomalila, zastavila na krajnici a pak už jen spolu s bratrem nevěřícně zkoumali, co jí to zůstalo v předním skle. Fotografie a video neopomněla zveřejnit pro "nevěřící Tomáše" na svém profilu na sociálních sítích a zavolala policii. Ta řidičce potvrdila, že pokud by v autě měla slabší skla a před střetem nezpomalila, následky by mohly být mnohem vážnější. 

Larková poskytla i rozhovor televizi WSAV, v němž uvedla, že se zvíře zřejmě katapultovalo zpod jiného auta projíždějící před nimi. Policie plaza odvezla k veterináři. Takovouto „pecku“ však nemohl přežít. Brzy po nehodě uhynul.

Závěr celé historiky je takový, že si žena založila účet, a požádala lidi, aby jí poslali nějaké peníze. Svoji prosbu zdůvodnila nejen tím, že potřebuje zaplatit za škody na autě. Také prý od nehody trpí zvýšenou úzkostí a musela si vzít na pár dní volno z práce. Nezapomněla ani dodat, že trpí „vysokou hladinou cukru v krvi“. Jako konečnou částku si určila v přepočtu 16 tisíc korun. Podle informací serveru Daily Mail jí lidé zatím věnovali necelých 500 korun. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi