Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Sex s postiženým? Není tak křehký, jak vypadá, říká přítelkyně muže s SMA

Autor: shp - 
29. května 2020
05:15

Ona je krásná žena, on je malý muž s velkým srdcem. Američané Hannah Aylwardová (24) a Shane Burcaw (27), který trpí spinální svalovou atrofií (SMA) a je upoután na elektrické kolečkové křeslo, se rozhodli zbořit všechna tabu a promluvili o tom, jak vypadá jejich intimní život.

Chtěli totiž zbořit stereotypy ohledně sexu s handicapovanými. O svých intimních radovánkách proto natočili dokonce video na portálu YouTube. „Spousta lidí předpokládá, že (sexuální život invalidů) neexistuje. To je velmi bolestivý stereotyp pro všechny handicapované, když si někdo myslí, že nejsou sexuálně aktivní,“ prohlásila Hannah.

Na kolečkovém křesle je od dvou let

Shane se narodil se spinální svalovou atrofií, která způsobuje postupné zhoršování svalstva. Na elektrické kolečkové křeslo je upoután od dvou let. Nohama a rukama včetně dlaní jen stěží hýbe. Netradiční vztah začal, když Hannah Shanea, který je spisovatel a motivační řečník, oslovila poté, co viděla dokument o jeho osobě a o tom, jak se pere s nepřízní osudu.

Začali si psát, volat i komunikovat přes videohovory. Nakonec se do sebe zamilovali. Nyní pár odhalil, jak to vypadá u nich doma v ložnici. Pod slovem intimnosti nazývali ve videu celou řadu sexuálních aktivit a praktik, aby nebyli zase příliš konkrétní a neprozradili toho moc. Přeci jenom jde o velmi citlivé téma.

Celá řada intimností

Když říkáme intimnosti, myslíme tím sex. Myslíme tím také další sexuální praktiky,“ upřesnil Shane. Už v minulosti přitom prohlásil: „Jsme perfektně schopní mít sex. Mám erekci a můj ztopořený penis střílí spermie, takže možnost mít společně děti je reálná.“ To bylo dost konkrétní.

Hannah se přiznala, že než na to poprvé hupsli, bála se, že Shanea zraní. „Pamatuji si, že jsi byla taková jako ‚Nechci ti ublížit.“ a já ti řekl: ‚Jen do mě, zkus mě zlomit,“ zavzpomínal pár na své začátky. „Není tak křehký, jak se zdá,“ řekla Hannah. Dodala však, že v minulosti došlo i k nehodám.

Po sexu příliš mluví

Po sexu ho jednou chtěla políbit a zmáčkla mu příliš loket. Nyní už zná žena tělo svého partnera nazpaměť. Shane se však přiznal, že u toho příliš mluví. „Když intimnosti končí, mám sklony se vyptávat, jestli to bylo dobré, v pořádku, jestli to tak mělo vypadat. Hannah často odvětí: ‚Zklapni!‘,“ uzavřel muž se SMA.