V úterý odpoledne si hlídka strážníků všimla dopravní nehody osobního automobilu a cyklisty. Cyklista se po srážce na Strossmayerově náměstí zvedl a šel si to vyjasnit s řidičem. Snažil se ho vytáhnout z auta, nešetřil přitom vulgárními nadávkami

Strážníci oba muže rozdělili a vyzvali je k prokázání totožnosti. Výpověď cyklisty byla jasná. V křižovatce ulic Dukelských hrdinů a Milady Horákové do něj prý řidič zezadu vrazil. Muž si pak při pádu z kola zranil nohu o šlapku. Řidič ho údajně už před křižovatkou vytruboval, tak si to s ním chtěl vyříkat. 

Podle řidiče osobního vozidla bylo ale vše jinak. Když se rozjížděl na zelenou, najednou uslyšel ránu a vpravo od vozidla viděl ležet cyklistu.

Pokusil se ujet

„K nehodě se zraněním byla přivolána státní policie, ale 45letý cyklista si sbalil své věci, nasedl na kolo, na výzvy strážníků k setrvání na místě reagoval vulgárně a pokusil se ujet. Pomocí hmatů a chvatů ho hlídka svedla na zem a použila proti němu slzotvorný prostředek,“ uvádí mluvčí strážníků Jiřina Ernestová. 

Cyklista se ale dále bránil a nechtěl se uklidnit, tak dostal pouta. „Vzhledem k jeho zranění při dopravní nehodě a k použití slzotvorného prostředku byli na místo přivoláni záchranáři, kteří požádali strážníky o asistenci při převozu muže do nemocnice. Jeho přestupkové jednání bylo řešeno blokovou pokutou,“ dodává Ernestová.