Odpočinek není na pořadu dne, týdne ani měsíce, představitelka Ivušky ze sitcomu Comeback se během těhotenství nezastavila. Vinu na tom z velké části nesla pandemie koronaviru, se kterou se jinak běžné činnosti velice zkomplikovaly. Jelikož by Leichtová měla každou minutou porodit malé Dorotce (1) brášku nebo sestřičku, zpomalila a začala se připravovat na, jak to sama nazvala, výšlap na vysokou horu.

„Tak a dost! Dost stěhování, balení, vybalovaní, přejíždění z jednoho konce republiky na druhý! A stresu! Je čas stoprocentně se naladit na miminko! Protože takový výšlap na vysokou horu, který je jen párkrát za život, potřebuje přípravu,“ rozsekla herečka u instagramové koláže s bříškem a začala vypisovat svůj program, který ji čeká, než dosáhne pomyslného vrcholku. V první řadě to je návštěva doktora jednou za sedm dní, což je pro ni znamení, že se termín blíží. Leichtová přiznala, že už ani neví, v jaké fázi těhotenství je. „Přestala jsem počítat někdy u 12. týdnu těhotenství.“

Dalším bodem programu je kurz hypnoporodu. Protože cesta na vrchol nevede pouze jedna a rozumné je vybrat tu nejméně náročnou. „Když budu vědět, jakou trasou se na tu horu vydám, jaké může mít vyhlídky i překážky, kde bude dobře se zastavit a nabrat nový dech, o koho nebo o co se opřu, když mi budou docházet síly, a jak vypadá ten vrchol bez lidské stopy, zvládnu to mnohem snadněji, než když se nevědomě nechám vést šerpou, který tam už sice byl mockrát, ale celou dobu tak nějak koukal do země,“ napsala metaforicky. Aby do porodu nabrala síly, vložila se do rukou přírody a nakupuje bylinky ve velkém. Oporu samozřejmě hledá v partnerovi a rodině a dává na rady lékařských expertů.

V přípravách na nejtěžší krok celého těhotenství jí ale nejvíc pomáhá láska bližních. Tulení a mazlení jsou na denním pořádku a pozitivní myšlenky létají vzduchem. „Kreslení a psaní afirmací, povídání si s a o miminku, k tomu je nejlepší parťák partner. A hlavně dítě č. 1,“ zmínila na konec hvězda z Účastníků zájezdů. Právě Dorotka je pro herečku největším pomocníkem, který ji drží pevně nad vodou. Fanoušci nyní Leichtové drží palce a těší se, až světu představí dítě č. 2.

VIDEO: Kristýna Leichtová: V depresích si pouštím akční komedie!

Video
Video se připravuje ...

Kristýna Leichtová: V depresích si pouštím akční komedie! David Turek, Aleš Brunclík

Fotogalerie
50 fotografií