Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Šílené video šokovalo svět: Batole se snaží marně probudit svoji mrtvou maminku

Autor: DH - 
29. května 2020
05:35

Svět obletělo srdcervoucí video z Indie, na kterém se objevuje batole, jež se snaží vzbudit svoji maminku. Ta ovšem zemřela, stejně jako minimálně dalších devět lidí, kteří se v době koronaviru snažili dostat z práce do svých domovů.  

K šílené události došlo na vlakovém nádraží v indickém městě Muzaffarpur. Podle rodiny mrtvé ženy, která je na videu, se jedná o Arbinu Khatoonovou. Příčinou smrti prý bylo vyčerpání, hlad a dehydratace. Žena pracovala jako migrující dělnice. Podle oficiálního vyjádření úřadů ale byla příčinou její smrti nemoc.

Podle tamních médií byla pětatřicetiletá matka jednou z devíti pracovníků, kteří v ten den zahynuli na tratích v Indii, když se zoufale pokoušeli dostat do svých domovů. Krátce poté místní televize odvysílaly právě záběry malého dvouletého chlapce, který se marně snaží probudit svoji maminku tím, že ji tahá za šaty.

Lokální policie i provozovatel drah smrt potvrdili s tím, že žena měla podlomené zdraví. Podle těch, kteří s ní cestovali, to ale nebyla pravda. Ženu vyčerpala několikadenní dlouhá cesta z Gujaratu, která je dlouhá 1800 kilometrů. Trpěla žízní a hladem a nakonec zemřela.

V Indii to ale není jediný případ. Podobné incidenty se začaly množit poté, co tamní vláda začala během koronavirové krize vypravovat speciální vlaky pro dělníky, kteří dojíždějí za prací do velkých měst. Spoje ale nabírají obří zpoždění, nedodržují se v nich hygienické návyky, je tam prý horko a cestující nemají přístup k vodě ani jídlu. Vláda i indická železnice to ovšem striktně vylučují.

Zobrazit celou diskusi